Kultura

Mađarski violinist Kristóf Baráti zauzima pozornicu u Kneževu dvoru

mkz promo 002

Mađarski violinist Kristóf Baráti nastupit će s mađarskim Komornim orkestrom Mendelssohn u četvrtak, 10. kolovoza, u 21:30 u atriju Kneževa dvora. Dio programa bit će djela Mendelssohna, Mozarta, Saint-Saënsa i Bartóka.

Večer u Dvoru započet će jednostavačnom Simfonijom za gudače br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna Bartholdya a nastavit će se Mozartovim Koncertom za violinu br. 5 u A-duru, poznatim po svojoj opsežnosti i iznimnoj tehničkoj zahtjevnosti. Treća skladba na programu je Introdukcija i rondo capriccioso, op. 28 Camillea Saint-Saënsa, posvećena briljantnom španjolskom violinistu Pablu de Sarasateu, a koncert će privesti kraju dvjema skladbama Béle Bartóka, Divertimentom koji odiše laganijim neoklasičnim stilom i Rumunjskim narodnim plesovima za koje je skladatelj pronašao inspiraciju u rumunjskoj pučkoj glazbi.

Organizatori Dubrovačkih ljetnih igara tvrde da je Baráti hvaljen zbog poetičnosti i elokvencije koju unosi u svoje sviranje te ga opisuju kao istinskog esteta zvuka najvišeg ranga, a za Komorni orkestar Mendelssohn kažu da njeguje repertoar u rasponu od barokne do suvremene glazbe, čak i jazza.

 

Pročitajte još

IBRICA JUSIĆ UZ 60 GODINA KARIJERE ‘Prst sudbine pokazao mi je da sjednem na moje skaline’

Ivana Mijić Vulinović

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist