Aktualno

Luetić: Od nedjelje imamo 15 do 20 letova dnevno

Luetić: Od nedjelje imamo 15 do 20 letova dnevno

Dubrovnik će tijekom turističke sezone biti povezan izravnim letovima sa 60 do 70 svjetskih odredišta, a dogovoren je i povratak tzv. home porta u Gruškoj luci za TUI-jev brod, kojim će svakog četvrtka iz Ujedinjenog Kraljevstva s devet izravnih letova dolaziti 1500 gostiju. Rekao je to direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić na sjednici Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.
Istaknuo je kako je 27. ožujka označen kao prijelomni trenutak, jer je toga dana započeo ljetni red letenja. Tako Zračna luka Dubrovnik bilježi 15 do 20 letova dnevno što je, napomenuo je, zadovoljavajuće.
Istaknuo je i kako će Dubrovnik i ove godine biti povezan s Amerikom, jednom avio kompanijom, koja će četiri puta tjedno povezivati naš grad izravno s New Yorkom. Tu je i let za Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno za Dubai, a Croatia Airlines najavila je i let iz Tel Aviva.
-Nadam se da će druga tržišta pokriti nedostatak ruskog i ukrajinskog tržišta – rekao je Luetić. Također je napomenuo kako oporavka azijskog tržišta i tržišta Australije ide teže, što zbog Covida, što zbog izbjegavanja letenja preko Rusije. Međutim, rekao je kako raduje vijest da je najavljen direktan let iz Seoula za Zagreb tako da i Dubrovnik može očekivati goste iz Koreje, koji će tada zrakoplovima CA moći iz Zagreba doći do Dubrovnika.
Spomenuo je i pismo koje je Udruženje zračni luka Europe uputilo pismo Europskoj komisiji u kojem traže ukidanje svih epidemioloških mjera u zrakoplovima od 1. svibnja, a što su već učinile prijevoznici iz UK i Skandinavije.
-Umjeren sam optimist po pitanju popunjenosti zrakoplova. Nije onako kako smo očekivali u prosincu, odnosno siječnju, ali na to je utjecao rat u Ukrajini. Međutim, u razgovorima s hotelijerima booking je za Uskrs jako dobar te možemo očekivati i dobru popunjenost zrakoplova – rekao je dalje.
Potom se osvrnuo na povratak tzv. home porta za brod TUI-ja od 5. svibnja.
I u poslovnom se zrakoplovstvu, dodao je, očekuje manji pad s obzirom da je tu bilo i dosta dolazaka bogatih oligarha, koji zbog situacije ove godine neće dolaziti na Jadran. No, tu se nada kako će taj pad biti nadomješten američkim tržištem.
Na kraju je istaknuo i kako će se otvaranje Pelješkog mosta pozitivno odraziti i na zračni promet.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist