Kultura

LINĐOVCI PUTUJU U TURSKI IZMIR! Prvo gostovanje izvan granica Hrvatske nakon godinu i deset mjeseci

LINĐOVCI PUTUJU U TURSKI IZMIR! Prvo gostovanje izvan granica Hrvatske nakon godinu i deset mjeseci

Nakon godinu i deset mjeseci pandemije koja im je onemogućila djelovanje u punom obujmu, članovi Folklornog ansambla Linđo putuju na svoje prvo gostovanje i to u turski grad Izmir, potvrdio je za DuList ravnatelj Vlaho Kljunak.

– S radošću mogu reći da smo primili poziv iz grada Izmira koji je organizator 15. Folklornog festivala. Naš ansambl je već 2014. godine sudjelovao na njemu. Drago nam je što su nas se opet sjetili. Očito smo ostavili dobar dojam. Ono što je za nas posebno važno u ovom trenutku je da oni snose sve troškove putovanja i boravka. U kriznoj situaciji ni mi, a ni Grad Dubrovnik koji je naš osnivač neće imati nikakav trošak. Festival traje ukupno 10 dana. Bit će nam zahtjevno jer svaki dan imamo nastup, ali veseli nas ovo gostovanje kojem smo se rado odazvali. Bit će nas, doduše, samo 25, ali i to je odlično – iznio je.

Na put kreću u petak, 24. rujna, a u vremenu nakon, poručuje Kljunak očekuje ih još lijepih stvari.

– Završili smo dio ljetne sezone koja je bila specifična. Imali smo veliki instrumentalni koncert u lipnju s kojim smo je i započeli nažalost tek tada. Naime, prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio nam je zabranjen rad s amaterima – plesačima i dijelom tamburaškog orkestra. Sezona je također bila obilježena dvama velikim nastupima na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama na kojima smo predstavili velik broj naših novih članova. Oprostili smo se s dugogodišnjim članom Tončijem Vukušićem koji je kao član muške klape s nama bio od 1979. Nakon Igara uslijedili su naši redovni nastupi koje imamo svaki utorak i petak sukladno epidemiološkim mjerama i s prilagođenim brojem posjetitelja. Bitno nam je da gostiju ima i da naši mlađi članovi imaju što više nastupa kako bi mogli steći iskustvo na pozornici. U listopadu imat ćemo audiciju za prijem novih u D sastav, upisat ćemo nakon i novu generaciju Linđova blaga, tako da ćemo se kompletirati. U to će završiti i naši nastupi pa ćemo krenuti u ‘hvatanje’ svih zaostataka koje smo imali. Nadamo se da će naš ansambl sukladno mjerama Stožera CZ RH i HZJZ uspjeti odraditi sve probe i ostalo što smo planirali – zaključio je ravnatelj FA Linđa Vlaho Kljunak.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist