Grad

LIJEPE VIJESTI Pokrenuta nabava za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića i Marina Držića

LIJEPE VIJESTI Pokrenuta nabava za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića i Marina Držića

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove OŠ Ivan Gundulić i zgrade OŠ Marin Držić od 5. do 8. razreda. Procijenjena vrijednost nabave za OŠ Ivan Gundulić je 6.031.261,72 kune bez PDV-a, dok za OŠ Marina Držića ona iznosi 537.778,90 kuna bez PDV-a. Investicije su sufinancirane bespovratnim sredstvima EU fondova – za zgradu OŠ Marina Držića sufinancirani udio iznosi 42 posto, a za OŠ Ivana Gundulića 34 posto.

Energetska obnova zgrade OŠ Ivana Gundulića obuhvatit će izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. Realizacijom projekta zgrada će prijeći iz trenutnog energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju bit će čak 71,50 posto. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65 posto.

U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se u izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Završetkom radova i ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42 posto.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda za OŠ Ivan Gundulić je 11. ožujka 2019. godine u 10 sati, a za OŠ Marin Držić isti dan u 11 sati. Predviđeni rok završetka radova za OŠ Ivan Gundulić je 360 dana od dana uvođenja u posao, dok je za OŠ Marin Držić rok 120 dana zbog manjeg obuhvata radova.

Grad Dubrovnik investicijama u školsku infrastrukturu nastavlja podizanje energetske učinkovitosti javnih objekata, koristeći sredstva Fonda za zaštitu okoliša i fondova EU. Za navedene projekte u protekloj godini je iz EU fondova osigurano sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3.023.589,26 kuna, odnosno 35 posto od ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 8.689.040,28 kuna.

Podsjetimo, u studenom 2018. završena je prva energetska obnove iz EU sredstava na zgradi OŠ Lapad vrijedna 7,6 milijuna kuna, a uskoro kreće i obnova vrtića Ciciban i Izviđač. Realizacijom svih navedenih projekata djeci će se osigurati kvalitetniji uvjeti u institucijama školskog i predškolskog odgoja te će se znatno smanjiti računi za energente. Ugradnjom solarnih sistema također se podiže svijest o korištenju obnovljivih izvora energije među djecom, roditeljima i širom javnosti.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist