Aktualno

LIDRANO 2024. Gimnazija Dubrovnik je škola domaćin!

Gimnazija Dubrovnik

Gimnazija Dubrovnik domaćin je Županijske Smotre LiDraNo 2024. održat će se u Kazalištu Marina Držića u četvrtak, 29. veljače s početkom u 9 sati.

Nakon uspjeha na gradskim i međuopćinskim razinama, učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovat će u kategorijama literarnog izraza, samostalnih novinarskih radova, radijskog stvaralaštva, školskih listova i pojedinačnih i skupnih dramskih natupa.

Sudionike i zainteresirane gledatelje očekuje zanimljiv program koji započinje svečanim otvorenjem na kojem uz uzvanike iz Grada i Županije sudjeluju Ženski zbor Gimnazije Dubrovnik i polaznice Plesnog studija Lazareti s prigodnim točkama. Nakon uvodnog dijela, slijedi predstavljanje 16 učenika u kategoriji dramskih pojedinačnih nastupa osnovnih škola, a poslije toga na scenu dolazi 10 skupnih dramskih nastupa osnovnih škola. Kasnije će se predstaviti učenici srednjih škola s devet pojedinačnih i dva skupna dramska nastupa. U kategoriji literarnog izraza, sudjeluje 27 učenika osnovnih škola i 21 učenik srednjih škola. 16 osnovnoškolaca se natječe u kategoriji samostalnih novinarskih radova te šest srednjoškolaca u istoj toj kategoriji. Također, na Smotri je prijavljeno pet školskih listova, četiri iz osnovne i jedan iz srednje škole, kao i četiri radijske emisije od kojih su dvije osnovne, a ostale dvije iz srednje škole. Smotra završava okruglim stolovima u Osnovnoj školi Marina Getaldića – Centar.

Želimo puno sreće svim natjecateljima!

 

 

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca