Aktualno

Libertas Foundation dodijelio ovogodišnje stipendije

Svečana dodjela stipendija za učenike/ce obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2023/2024. godinu održana je u prostorijama DEŠE Dubrovnik.

Predsjednik udruge Libertas Foundation iz San Pedra Kalifornija, Niko Hazdovac pozdravio je sve prisutne, a članica upravnog odbora Udruge Libertas Foundation Linda Hurly Kovač uručila 13 stipendija.

Ovogodišnji dobitnici su učenici/ce iz Dubrovnika, Dubrovačkog primorja, Pelješca, Konavala, Župe Dubrovačke i doline Neretve i to za zanimanja: elektromehaničar, vodoinstalater, automehaničar, slastičar, kozmetičar i kuhar. Stipendija iznosi 1000 USD te se isplaćuje u 5 jednakih rata.

Svjesna važnosti ostanka mladih u svojoj lokalnoj zajednici, udruga Libertas Foundation već 21 godinu dodjeljuje stipendiju, kojoj je svrha podržati učenike kako bi po završetku školovanja ostali živjeti i raditi u svojoj lokalnoj zajednici.

Libertas Foundation je neprofitna organizacija iz San Pedra koja je osnovana u prosincu 1991. Svrha postojanja ove organizacije je dobrotvorni rad. Osim što financijski potpomažu mlade da ostaju u svojoj lokalnoj zajednici, važno je spomenuti i da su osigurali hranu, odjeću i druga neophodna sredstva za brojne žrtve Domovinskog rata te kontinuirano pomažu donacijama zdravstvene ustanove.

Iseljenici okupljeni u Libertas Foundation su ljudi koji vole Hrvatsku i koji svojim mladim naraštajima prenose hrvatsku kulturu, ljubav prema domovini, čuvaju svoj identitet te nikada ne zaboravljaju domovinu iz koje su potekli.

Pročitajte još

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist

RUŠENJE REKORDA IZ 2019. Zračna luka Ruđer Bošković u 2024. očekuje gotovo 3 milijuna putnika

Dulist

JELENA PERČIN U DOSJEU JARAK O UBOJSTVU IVANE HODAK Rekla mi je da viđa često isti auto

Dulist