Sport

LEN LIGA PRVAKA Jugaši poraženi od PRO Recca

LEN LIGA PRVAKA Jugaši poraženi od PRO Recca

U 9. kolu skupine B LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje poražen je u Soriju od PRO Recca s 9:5 (2:2, 1:0, 3:2, 3:1).

Prvak Europe na rasprodani Albaro bazen stigao je bez Obradovića i Pavličevića, trener Kobešćak bio je na tribinama, momčad je vodio sportski direktor Ognjen Kržić. Domaćinu su pak u zapisniku nedostajali Tempesti, Mandić i Bodegas.

Jug je prvi došao u vodstvo, pogotkom Fatovića, koji je iskoristio nesporazum u obrani domaćina nakon što je Perrone pogodio prečku. Uzvratio je iz kontranapada Echenique, iskoristio višak igrača zbog sporijeg povratka Vrlića u obranu. Xavi Garcia potom pogađa stativu, a u idućem napadu Lončar koristi višak u kontranapadu nakon dodavanja Perronea za 1:2. Di Fulvio je pogodio s vanjske pozicije kroz šumu ruku te pored Bijača za novo poravnanje.

U drugoj četvrtini Jug ima igrača više, ali Volarević i vratnica zaustavljaju nekoliko projektila Jugaša. Isključenje potom s druge strane (Lončar), Recco najprije pogađa gredu, ali Ivović s dva metra pogađa za prvo vodstvo domaćina (3:2). Jugaši potom imaju nekoliko prilika, pa i s igračem više, ali Volarević je bio na razini zadatka. Sve skupa njegovih šest obrana u prvom poluvremenu. S druge strane Bijač sedam obrana.

Na početku treće četvrtine Joković je sjajno pronašao Benića, čiji šut brani Volarević, ali odbijanac posprema Lončar za 3:3. Jug je potom u prilici s igračem više povesti, ali Volarević i to brani. Potom Recco s viškom u bazenu, što Talijani koriste. Fondelli je pogodio za novo vodstvo PRO Recca. Jug opet ima igrača više, ne koristi ga, a Benić radi faul i Jug stavlja u probleme. Zabio je Sukno za 5:3. Jug potom koristi igrača više, precizan je na stativi bio Marković na dodavanje Perronea. Dvije sekunde prije kraja četvrtine Sukno zabija drugi pogodak za novih +2 domaćina.

U posljednjoj četvrtini novi pogodak Recca. Ivović je ostao sam te pogodio za 7:4. S druge strane Perrone koristi igrača više za 7:5 na dodavanje Garcie, prošla je lopta ispod ruke Volarevića. PRO Recco zatim diže na 8:5 golom Moline, koji je iskoristio igrača više s krila preko bloka Garcie. Sukno potom zabija svoj treći gol, dalekometnim šutem, bez Jugovog bloka.

Kod Juga dvostruki strijelac bio je Lončar, a jednom su pogađali Fatović, Marković i Perrone. U redovima domaćih Sukno je pogodio triput, dva je dodao Ivović, a po jedan Di Fulvio, Molina, Echenique i Fondelli.

Eger je odradio svoj ‘domaći rad’, kod kuće svladao Partizana s 8:4 te došao Jugu na dva boda razlike, tako da će meč Egera i Juga u Mađarskoj na bazenu Aladar Bistkey 26. travnja odlučivati o drugom i trećem mjestu. Jugašima će biti dovoljan i remi, ali trebat će se za njega pošteno potući. Unatoč pobjedi nad WASPO Hannoverom 12:10 Barceloneta je ostala bez izgleda za plasman na Final 6.

U skupini A Szolnoki je sa 6:4 svladao Olympiakos u Pireju te potvrdio prvo mjesto, a Grke ‘stavio’ na drugo. Brescia je u utrci za treće mjesto upisala gostujuću pobjedu kod Spandaua 14:10 te zadržala dva boda prednosti pred OSC-om, koji je s 10:8 svladao Nicu. U posljednjem kolu Brescia dočekuje Olympiakos, a OSC će kod vodećeg Szolnoka.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr