Kultura

LAZARETI – SCENA KARANTENA Gostovanje plesne predstave ‘MONOMIT’

Art radionica Lazareti sutra, u utorak 26. rujna s početkom u 20 sati, ugošćuje plesnu predstavu ‘MONOMIT’ u sklopu programa Scena Karantena.
MONOMIT nastaje po knjizi Josepha Campbella ‘The Hero’s Journey’ u kojoj autor analizom narodnih priča postavlja obrazac po kojem nastaju priče. Obrazac, kojeg naziva ‘Junakovim putem’, sadrži dvanaest dijelova po kojoj priča dobiva svoj početak, sredinu i kraj.
Predstava nastavlja istraživati ‘Junakov put’ te se ostvarila u obliku rituala na sceni koji sadrži koreografiju plesa, glazbe i svjetla. Inspiraciju za ples crpi iz mitskog bića Androgen koji slikovito prikazuje jedno tijelo koje je stvoreno od dva. Ideju pokreta vodi Marta Habulin Satinović, a vješto utjelovljenje Androgena izvode Eva Kocić i Gendis Putri Kartini. Za dizajn svjetla zaslužan je Martin Šatović.
-Čini se da je i sam MONOMIT prošao Campbellov junakov put, koji se sastoji od katalizatora, prelaska praga, katastrofe i klimaksa, ali se na svom putu, kao i sve stvari koje putuju, razvio u nepredviđenom smjeru. Sada je bliži misli velikog američkog pisca Thorntona Wildera, ‘Mit nije priča koja se čita s lijeva na desno, od početka do kraja, već stvar koja se cijelo vrijeme drži pred očima.’ – stoji u opisu predstave.
Ulaznice možete rezervirati na arl@arl.hr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: ARL

Pročitajte još

KNJIŽEVNI SUSRET Nikolina Bošnjak predstavlja eko slikovnice o Tigijima

Dulist

NOVA PREMIJERA U TEATRU Pandur: Kazalište je oaza gdje se može reći istina o svijetu u kojem živimo

Dulist

VEČERAS U LAZARETIMA Lerova premijera ‘Toliko o pticama’

Dulist