Vaše vijesti

LAPADSKO SRCE ZA PETRINJU Prikupljenim novcima mališani i njihovi roditelji pomogli osam obitelji

Lapadsko srce OŠ Lapad razveselilo je učenike 1. OŠ Petrinje u akciji Most prijateljstva između ove dvije škole koja je započela još u siječnju nakon povratka učenika sa zimskog odmora prikupljanjem simboličnih 10 kn po učeniku. Prikupljenim iznosom od 8.500 kn pomoglo se osam obitelji učenika i djelatnika koji su ostali bez svojih domova. Nastavak akcije realiziran je upravo u Petrinji.
Roditelji učenika OŠ Lapad pripremili su za svakog učenika poklon za nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. U paketima se tako moglo pronaći školskog pribora, higijenskih potrepština, slatkiša, a i poneka igračka za one najmlađe. Sve su to lapadske mame i tate s ljubavlju pripremili. Koliko su sami učenici bili sretni i radosni osvjedočila se i organizatorica ove akcije učiteljica Patricija Mage Vidak.
– Trebalo je puno volje energije i vremena za sve organizirati, ali uspjeli smo! Presretna sam jer nema veće sreće nego vidjeti sretna dječja srca i ozarena lica. Ovim putem upućujem javnu zahvalu svima koji su pomogli ostvariti ovu predivnu priču te pretočiti jedan maleni san u stvarnost. Jedno veliko hvala Antoniju Tolju i Petru Franiću koji su sve poklone dovezli do Petrinje. Damiru Ragužu i Andriji Bratičeviću iz Udruge Tata je tata, koji su torte, pince i muffine također dovezli u sve tri škole pogotovo s obzirom na to da su škole pogođene potresom uništene i razdvojene na više lokacija. Uz OŠ Lapad u slanju poklona sudjelovala je i OŠ Mokošica za OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gora. Eurohercu i gospodinu Božu Koprivici. Hvala FB grupi Slatko od srca i predivnoj gospođi Dubravki Falkoni Matić kao i svim divnim ženama koje su muffinima iznenadili i oduševili petrinjske učenike. 407 muffina! Pekarama: Rusica, Zlatno zrno, Klas, Galeta, Mare, Lapad, Glavinić i Babić – 610 pinca. Gospođi Sanji Vuletić na izradi prekrasne torte za 1. OŠ Petrinja, Dom učenica Dubrovnik i restoranu Mezzanave na njihovim tortama koje su osladile djelatnike u PŠ Hrastovica i PŠ Mato Lovrak u Češkom Selu. Crkvi sv. Mihajla u kojoj se također prikupljalo slatko za Petrinju. Veliko hvala slastičarnici Ana, kao i svim mojim prijateljicama i poznanicama koje su prepoznale ovu akciju i sudjelovale u izradi poklon paketa za dvadesetero učenika od 5 do 8 razreda koji još uvijek žive u kamp kućicama: Mladenka, Katarina, Adriana, Biljana, Maja, Sandra, Nikolina, Darija, Dijana, Ana, Maja, Antea, Viktorija, Ivana, Barbara i Batan. I na kraju još jednom hvala od srca našim divnim lapadskim roditeljima i djelatnicima moje škole bez kojih se sve ovo ne bi moglo ostvariti – poručila je.
Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

MARIO OBULJEN ‘Brižno čuvajmo spomeničku baštinu i graditeljsko nasljedstvo koje su nam ostavile prošle generacije’

Dulist

MARKO-MIŠO MUJAN Dubrovačke kornjače brže od virtualnih lavova

Dulist

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR Velika oseka u Pilama iznenadila prolaznike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija