Vaše vijesti

LAPADSKO SRCE ZA PETRINJU Prikupljenim novcima mališani i njihovi roditelji pomogli osam obitelji

Lapadsko srce OŠ Lapad razveselilo je učenike 1. OŠ Petrinje u akciji Most prijateljstva između ove dvije škole koja je započela još u siječnju nakon povratka učenika sa zimskog odmora prikupljanjem simboličnih 10 kn po učeniku. Prikupljenim iznosom od 8.500 kn pomoglo se osam obitelji učenika i djelatnika koji su ostali bez svojih domova. Nastavak akcije realiziran je upravo u Petrinji.
Roditelji učenika OŠ Lapad pripremili su za svakog učenika poklon za nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. U paketima se tako moglo pronaći školskog pribora, higijenskih potrepština, slatkiša, a i poneka igračka za one najmlađe. Sve su to lapadske mame i tate s ljubavlju pripremili. Koliko su sami učenici bili sretni i radosni osvjedočila se i organizatorica ove akcije učiteljica Patricija Mage Vidak.
– Trebalo je puno volje energije i vremena za sve organizirati, ali uspjeli smo! Presretna sam jer nema veće sreće nego vidjeti sretna dječja srca i ozarena lica. Ovim putem upućujem javnu zahvalu svima koji su pomogli ostvariti ovu predivnu priču te pretočiti jedan maleni san u stvarnost. Jedno veliko hvala Antoniju Tolju i Petru Franiću koji su sve poklone dovezli do Petrinje. Damiru Ragužu i Andriji Bratičeviću iz Udruge Tata je tata, koji su torte, pince i muffine također dovezli u sve tri škole pogotovo s obzirom na to da su škole pogođene potresom uništene i razdvojene na više lokacija. Uz OŠ Lapad u slanju poklona sudjelovala je i OŠ Mokošica za OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gora. Eurohercu i gospodinu Božu Koprivici. Hvala FB grupi Slatko od srca i predivnoj gospođi Dubravki Falkoni Matić kao i svim divnim ženama koje su muffinima iznenadili i oduševili petrinjske učenike. 407 muffina! Pekarama: Rusica, Zlatno zrno, Klas, Galeta, Mare, Lapad, Glavinić i Babić – 610 pinca. Gospođi Sanji Vuletić na izradi prekrasne torte za 1. OŠ Petrinja, Dom učenica Dubrovnik i restoranu Mezzanave na njihovim tortama koje su osladile djelatnike u PŠ Hrastovica i PŠ Mato Lovrak u Češkom Selu. Crkvi sv. Mihajla u kojoj se također prikupljalo slatko za Petrinju. Veliko hvala slastičarnici Ana, kao i svim mojim prijateljicama i poznanicama koje su prepoznale ovu akciju i sudjelovale u izradi poklon paketa za dvadesetero učenika od 5 do 8 razreda koji još uvijek žive u kamp kućicama: Mladenka, Katarina, Adriana, Biljana, Maja, Sandra, Nikolina, Darija, Dijana, Ana, Maja, Antea, Viktorija, Ivana, Barbara i Batan. I na kraju još jednom hvala od srca našim divnim lapadskim roditeljima i djelatnicima moje škole bez kojih se sve ovo ne bi moglo ostvariti – poručila je.
Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

OPET PREPUNA ZADNJA ‘JEDINICA’ Čitatelj: ‘Busevi su izvor zaraze!’

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO NAŠEG SUGRAĐANINA Žitnik: Čovjek je zaprijetio da će na goste pustiti pse ako ne otiđu s plaže

Dulist

JEDVA SE IZVUKLE, SPAŠAVALI IH LOKRUMAŠI ‘Koja budala im je po ovom moru iznajmila kajake bez pratnje?’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija