Sport

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Gospari još jednom uvjerljivi protiv Đakova!

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Gospari još jednom uvjerljivi protiv Đakova!

Ponovno su dubrovački košarkaši bili bolji od gostiju iz Đakova s 26 poena razlike. Prvo u 5. kolu Prve lige 84:58, a u nedjelju poslijepodne u drugom krugu Kupa Krešimira Ćosića, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka – 82 : 56 (15:11, 18:14, 32:10, 17:21).

Gosti su u prvoj međusobnoj utakmici bili oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, prvenstveno Mateja Karlovića. Sada su i s njim u sastavu uvjerljivo poraženi. Do ključne prednosti došlo se u prvih 10 minuta drugog poluvremena, domaćini su serijom 16-0 poveli 58:33 u završnici treće četvrtine. Izvana su pogađali Boban i Došen, u prodorima nezaustavljivi bili Vodopija i Došen. U 33. minuti i rekordnih +32 (70:38).

Gospari su u seriji pobjeda, ovo je već četvrti uspjeh zaredom. Nakon što su u prvenstvu nadigrali Rudeš u Dubrovniku i Zapruđe u Zagrebu, dobri rezultati su se nastavili i u Kupu Krešimira Ćosića (Universitas u Splitu i sada Đakovo u Župi dubrovačkoj). Sa zanimanjem će u Gospinom polju čekati ždrijeb trećeg kruga Kupa i protivnika za plasman među osam najboljih.

Ivan Vodopija, igrač KK Dubrovnik
-Rastemo u formi, nekoliko igrača se nakon poslovnih obveza sada može u miru posvetiti košarci i to se vidi u našoj igri. Očekivali smo puno neizvjesniju utakmicu jer su gosti bili jači nego u prvom ogledu no bili smo dobri i nismo dopustili protivniku da nametne svoj stil. Bilo je nekih nesretnih poraza u prvenstvu, ali pred nama je još dovoljno utakmica u kojima ćemo pokazati koliko vrijedimo ove sezone.

Davor Lončarić, trener KK Đakovo
-Kada se izgubi s 26 razlike, onda je teško nešto pametno reći odmah nakon poraza. Sigurno je utjecalo dugo putovanje, ali po meni još i više činjenica kako nam je ovo bila treća jaka utakmica u sedam dana. Mi jednostavno nemamo dovoljno dobar igrački kadar da u svim utakmicama odigramo onako kako bi svi željeli. Umor je učinio svoje, ali sve čestitke boljoj momčadi Dubrovnika.

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović 2, Stasjuk 4, Soko 2, Došen 11, Dubelj 18, Mustapić, Koprivica 2, F. Vujičić 6, Vodopija 18, Lučić 7, Boban 12, J. Vujičić. Trener: Željko Vreća.

KK Đakovo: Vladović 5, Kelava 2, Češkić 2, Hajduković 4, Grbeša, Š. Vukadin 2, Čupić 9, Matej Karlović 18, D. Vukadin, Hrkač 14. Trener: Davor Lončarić.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist