Crna kronika

Krivotvorenim ugovorom 70-godišnjak pokušao protupravno prisvojiti dvije nekretnine

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 70-godišnji muškarac s područje Sisačko-moslavačke županije počinio kaznena djela ‘Krivotvorenje isprave’, ‘Nedozvoljena uporaba osobnih podataka’ i kazneno djelo ‘Ovjeravanje neistinitog sadržaja’ na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj.
Osumnjičeni muškarac je u ožujku prošle godine, izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina na području Dubrovnika, koje su u vlasništvu oštećenog te je takvim ugovorom, postao vlasnik obje nekretnine i stekao pravo u zemljišnim knjigama prenijeti nekretnine na svoje ime.
Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca. Tako izrađeni ugovor je u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime, te tako steći protupravnu imovinsku korist od preko tri milijuna kuna.
Tijekom popodnevnih sati nedjelje, 21. veljače osumnjičeni 70-godišnjak je uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

PODIGNUTA OPTUŽNICA Dvojac s recepcije oštetio hotelsku kuću za pola milijuna kuna

Dulist

Zbog prijetnji službenicima Fine, muškarac odveden u policijsku postaju

Dulist

Čolaku dvije godine zatvora za nesreću u kojoj je stradala Ivana Obad, Opačak oslobođen

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija