Crna kronika

Krivotvorenim ugovorom 70-godišnjak pokušao protupravno prisvojiti dvije nekretnine

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 70-godišnji muškarac s područje Sisačko-moslavačke županije počinio kaznena djela ‘Krivotvorenje isprave’, ‘Nedozvoljena uporaba osobnih podataka’ i kazneno djelo ‘Ovjeravanje neistinitog sadržaja’ na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj.
Osumnjičeni muškarac je u ožujku prošle godine, izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina na području Dubrovnika, koje su u vlasništvu oštećenog te je takvim ugovorom, postao vlasnik obje nekretnine i stekao pravo u zemljišnim knjigama prenijeti nekretnine na svoje ime.
Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca. Tako izrađeni ugovor je u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime, te tako steći protupravnu imovinsku korist od preko tri milijuna kuna.
Tijekom popodnevnih sati nedjelje, 21. veljače osumnjičeni 70-godišnjak je uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

IMALI SU DUGOGODIŠNJE RAZMIRICE Jadran Barač uhićen zbog prijetnji susjedu

Dulist

TEŠKA NESREĆA Kod Rabe teže ozlijeđen motociklist

Dulist

‘PALI’ NA GRANICI Policija u vozilu pronašla šest kilograma eksploziva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija