DuList IN

KRENULO VESELJE! Više od tisuću djece i mladih na Dubrovnik Film Festivalu

KRENULO VESELJE! Više od tisuću djece i mladih na Dubrovnik Film Festivalu

Projekcijom animiranih filmova „Djeca biraju“ u Kinu Sloboda jutros je započeo program ovogodišnjeg DUFF-a, Festivala filma djece i mladih zemalja Mediterana.

U sljedeća tri dana, kroz kino će u jutarnjim satima proći više od tisuću djece nižih uzrasta osnovnih škola iz Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala, i to s vrlo ozbiljnim zadatkom: ocjenjivat će animirane filmove ovogodišnjeg DUFFa za jednu od nagrada Festivala pod nazivom „Djeca biraju“.

Svečano otvaranje sedmog po redu DUFF-a održat će se u četvrtak, 18. Listopada u 19 sati u Kinu Sloboda. U selekciju natjecateljskog programa ove je godine pristiglo rekordnih 320 filmova djece i mladih iz desetak mediteranskih zemalja, od kojih je selekcijski žiri odabrao njih sedamdesetak u četiri kategorije: animiranoj, igranoj, dokumentarnoj i otvorenoj kategoriji. Tako će se u četiri dana glavnog programa festivala u Dubrovniku okupiti 150 djece, mladih, njihovih mentora i profesora, koji će kroz film – najjači medij, progovoriti o okruženju u kojem žive, o svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

U sklopu programu će biti prikazana i dva premijerna filmska naslova za mlade: u srijedu, 17. listopada norveški film ceste Los Bando, a u subotu, 20. listopada bugarska romantična komična drama The Motorbike.

7. DUFF donosi rekordan broj filmova djece i mladih Mediterana, dva premijerna filmska naslova, te razne radionice: od filma i videoigara do snimanja dronom

DUFF će se priključiti i obilježavanju 50. godišnjice kultnog hrvatskog animiranog filma Profesora Baltazara – u subotu, 20. listopada prikazivat će se epizode iz sve četiri sezone legendarnog animiranog filma.
Sve projekcije DUFFa su otvorene za građane i besplatne.

Veliki interes dubrovačka djeca su pokazala i za ovogodišnje radionice koje se održavaju u sklopu festivala: radionice igranog filma, animacije, računalnih igara i snimanje dronom.

Više o programu možete naći na službenoj web stranici te Facebook stranici Dubrovnik Film Festival.

Pročitajte još

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist