AktualnoUrednički izbor

Krenulo rušenje stare zgrade Atlantske plovidbe

Krenulo rušenje stare zgrade Atlantske plovidbe

Rušenje bivše upravne zgrade Atlantske plovidbe na Batali počelo je ove srijede. Na ovoj će lokaciji niknuti nova poslovno-stambena zgrada za čiji je početak gradnje dubrovački brodar dobio sve preduvjete u kolovozu. Naime, tada je Atlantska plovidba objavila kako je nastupila pravomoćnost dvije građevinske dozvole. Dozvole je, piše u obavijesti na Zagrebačkoj burzi, izdao Grad Dubrovnik, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje 3. srpnja ove godine.

Buduća poslovno-stambena zgrada visine 22 metra i s tri podzemne etaže imat će 8.621 metara kvadratnih nadzemne brutto razvijene površine i 4.649 m kvadratnih podzemne brutto razvijene površine. Procjenjuje se da će po dovršetku Glavnog projekta zgrada imati ukupno 106 stanova i apartmana, 7 poslovnih prostora te 147 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži.

Krenulo rušenje stare zgrade Atlantske plovidbe
Nova zgrada na Batali

 

Podsjetimo, lokacijske dozvole dobivene su u studenom 2018. godine, a na sjednici Nadzornog odbora održanoj 5. studenog 2018. donesena  jejednoglasna odluka kojom se Upravi Društva daje suglasnost da, u skladu s pravomoćnim lokacijskim dozvolama, nastavi razvoj i investiranje u nekretninski projekt na lokaciji bivše poslovne zgrade Društva (‘Ap Batala’).

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist