Grad

KRENULI RADOVI 44 milijuna kuna za vodovod i kanalizaciju Mokošice, Štikovice i Zatona Malog

KRENULI RADOVI 44 milijuna kuna za vodovod i kanalizaciju Mokošice, Štikovice i Zatona Malog

Vodovod Dubrovnik započeo je s radovima na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom, a radove su ovog četvrtka obišli gradonačelnik Mato Franković, direktor Vodovoda Lukša Matušić i član uprave Vodovoda Vicko Begović.

-Konačno je započeo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za Staru Mokošicu. Drago mi je što je projekt krenuo na ovome području kojemu puno toga nedostaje. U skoroj budućnosti će se ovi radovi refinancirati iz EU fondova s obzirom da je Vodovod završio postupak prijave za aglomeraciju i očekujemo konačno zeleno svjetlo Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade te resornog ministarstva da se možemo priključiti na aglomeraciju. U ovome trenutku se projekt financira kreditnim sredstvima – rekao je gradonačelnik Franković.

Direktor Vodovoda Lukša Matušić istaknuo je kako se radi o investiciji vrijednoj 44 milijuna kuna, a obuhvaća područje Stare Mokošice, Štikovice i Zatona Malog.

-Ovo je izrazito bitno područje koje nema riješen problem kanalizacije i vodoopskrbe. Napravit će se oko tri kilometra novih cjevovoda u Staroj Mokošici koji će se ticati odvodnje i dva i pol kilometra cjevovoda koji se tiču vodoopskrbe. Radi se o izuzetno zahtjevnom i opsežnom projektu. Pristupnice su jako loše i uske te ćemo morati naći i zajednički jezik sa stanovnicima kako bi što manje ometali svakodnevni život. Naravno da će biti problema, ali trudit ćemo se da ih bude što manje. Od 44 milijuna 75 posto je Vodovod prijavio na Aglomeraciju Dubrovniku. Ovih 11 milijuna kuna za Štikovicu i Zaton nećemo moći prijaviti na aglomeraciju te će ih Vodovod platiti vlastitim sredstvima. Radit ćemo pritisak na izvođača da radovi što prije budu završeni – rekao je Matušić dodavši kako Vodovod ima obvezu prema HBOR-u realizirati radove i sredstva u roku od 30 mjeseci.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist