Županija

Kreće isplata 1,25 milijuna kuna za umirovljeničke dodatke

umirovljenici

Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije obavještava kako je krenula isplata umirovljeničkog dodatka za 3214 umirovljenika s područja Županije.

Naime, umirovljenički dodatak dobivaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1500 kuna, a isplaćuje se sukladno podacima dobivenim od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za prosinac 2014. godine.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Mljet i Lastovo, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

U proračunu DNŽ u 2014. godini za provedbu Programa izjednačavanja umirovljeničkog standarda osigurano je ukupno 1,25 milijuna kuna. Županijski umirovljenički dodatak kreće se u rasponu od 192 do 960 kuna, ovisno o razvijenosti grada ili općine.

Inače, DNŽ ovaj Program provodi od 2010. godine kada je u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna. U međuvremenu su proračunska sredstva povećana te u 2014. godini iznose 1,25 milijuna kuna, a to potvrđuje skrb koju DNŽ pokazuje za umirovljenike.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist