Sport

Košarkaši Dubrovnika ostvarili osmu prvenstvenu pobjedu!

Košarkaši Dubrovnika ostvarili osmu prvenstvenu pobjedu!

Košarkaši Dubrovnika ostvarili su oba zacrtana cilja. Najvažnije je bilo doći do pobjede u derbiju 13. kola Prve lige protiv Agrodalma 83:70 (24:21, 15:14, 19:14, 25:21), a nakon toga i nadoknaditi -6 iz prvog ogleda u Zagreba (92:98).

Važnost susreta učinila je svoje, u nervoznom dvoboju domaćini nisu pokazali sve što mogu i znaju, potvrda toga je i šut za tri poena 2-26, no to će se sve vrlo brzo zaboraviti obzirom na pobjedu.

Ključnim se pokazala završnica treće i početak četvrte četvrtine, Gospari su serijom 12-0 poveli 61:49 u 32. minuti i više nije bilo povratka za goste iz Zagreba koji su bolje otvorili utakmicu (15:10 u 7. minuti) no u drugom poluvremenu nisu mogli iskoristiti slab šuterski dan domaćina. Dubrovački košarkaši su postigli čak 58 koševa u reketu, za razliku od samo 22 gostiju.

KK Dubrovnik je nakon 13 odigranih utakmica na trećem mjestu s osam pobjeda i pet poraza, a s istim učinkom se mogu pohvaliti i košarkaši Agrodalma iz Zagreba. Dubrovčani u idućem kolu gostuju u Zagrebu protiv KK Dubrava.

KK Dubrovnik: Petrović 2, Stasjuk, Soko 2, Došen 13, Dubelj 10, Mustapić 10, F. Vujičić 8, Vodopija 20, Lučić, Jure Boban 4, Raguž 2, Josip Boban 12. Trener: Željko Vreća.

KK Agrodalm: Božek, Mohač, Jurinec 1, Matić 22, Ribarić 7, Ceraj 8, Žužul 13, Markočić 12, Radoš, Kuzmanović 7. Trener: Joško Garma.

-Ne sjećam se kada smo zadnji put bili ovako loši s vanjskih pozicija. Šut 2-26 za tri poena dovoljno govori kako protiv Agrodalma nitko nije imao pravi osjećaj izvana. Zato smo ovaj put morali do pobjede na drugi način, tranzicijom i igrom pod koševima. Čestitke mladićima jer nije bilo lako vratiti se nakon poraza u Zadru od Sonika. Svi jedva čekamo gostovanje u Zagrebu protiv Dubrave jer naš prvi međusobni ogled u Dubrovniku je i dalje jedini domaći poraz KK Dubrovnik ove sezone. Pokušat ćemo im uzvratiti, uvijek je lijepo igrati derbije i važne utakmice, a idući vikend je upravo takav ogled – rekao je nakon utakmice trener KK Dubrovnik Željko Vreća.

-Čestitke domaćinima, bili su bolji. Jednostavno su nas izdominirali pod oba koša. Nismo znali odgovoriti kada je trebalo, a u drugom poluvremenu se osjetila i naša manja rotacija. Previše smo koševa primili u reketu za doći do pobjede u Dubrovniku – istaknuo je trener KK Agrodalm Joško Garma.

Tekst i foto: KK Dubrovnik

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist