Crna kronika

Korčulanin pomogao policiji uhvatiti osumnjičenog pedofila

Korčulanin pomogao policiji uhvatiti osumnjičenog pedofila

Bivši zaposlenik američke vlade David Pirritano, za kojega se sumnja da je prije nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pokćerku, uhićen je 11. siječnja ove godine na Graničnom prijelazu Karasovići kada je pokušao ući u Crnu Goru. Do tada je govoto pola godine boravio na Korčuli, a u njegovom uhićenju policiji je pomogao vlasnik apartamana u kojemu je boravio.

– Zbog zvjerskog zločina koji je dugo bio zataškavan, u kolovozu prošle godine, nakon što smo prikupili određene dokaze, odlučili smo pokrenuti istragu protiv Davida Pirritana, danas bivšeg zaposlenika američke vlade. Sumnjamo da je taj 55-godišnjak prije nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pokćerku. U tom razdoblju djevojčica je zatrudnjela i rodila dijete koje je začela sa svojim silovateljem. Pirritano je sada uhićen i to velikim dijelom zahvaljujući hrvatskoj policiji i jednom tamošnjem lokalcu – riječi su serifa okruga Calhoun u američkoj saveznoj državi Alabami Larryja Amersona, donosi Večernji list.

Riječ je o nekadašnjem zatvorskom čuvaru, a potom i voditelju programa za zaštitu okoliša, koji je u bijegu proveo gotovo pola godine. Pri pokušaju prelaska granice na Karasovićima, granična policija je provjeravajući njegove dokumente, vidjela da se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola koju je za njim raspisala američka savezna država Alabama.

Pirritano je iz Alabame pobjegao u kolovozu prošle godine, i to preko Frankfurta u Hrvatsku, odnosno na Korčulu, gdje je boravio sve do uhićenja. Prema navodima američke policije, a kako donosi Večernji list, s Korčule se planirao kao snajperist priključiti borbama protiv ISIL-a.

Zanimljivo je kako je početkom 2016. godine Pirritano vlasnika apartmana u kojem je boravio zamolio da ga preveze u Crnu Goru, na što je ovaj i pristao, međutim Korčulanin je u svoju putovnicu ubacio papirić na kojem je napisao: ‘Mislim da ovog čovjeka traži policija u SAD-u, provjerite’.

Nakon uhićenja sudac istrage odredio mu je ekstradicijski pritvor, a prošlog petka je, piše Večernji list, izručen SAD-u.

 

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist