Sport

KORAK BLIŽE K PLASMANU U ČETVRTFINALE ‘Kauboji’ uvjerljivom pobjedom preko Bahreina

KORAK BLIŽE K PLASMANU U ČETVRTFINALE 'Kauboji' uvjerljivom pobjedom preko Bahreina

Hrvatska rukometna reprezentacija je u prvom kolu drugog dijela natjecanja po skupinama SP-a u Egiptu bez većih problema pobijedila reprezentaciju Bahreina 28:18 i tako je napravila dodatan korak k plasmanu u četvrtfinale. Od početka smo gledali igru mačke i miša. Hrvatska je ušla u utakmicu ozbiljno i agresivno i obranom je razbijala protivnika. Šego je sve branio, obrana je bila čvrsta, pokretljiva i agresivna i podatak da je Bahrein u prvih 20 minuta zabio samo dva gola, dovoljno govori kakav pristup je momčad Lina Červara imala večeras.

Hrvatska bez problema protiv slabašnog Bahreina

U napadu je Červar rotirao, odmarao je Duvnjaka i ostale igrače iz udarne momčadi, a priliku je dobio i oporavljenik Karačić. Da nije bilo opuštanja u napadu koncem drugog poluvremena, Hrvatska bi na poluvremenu imala puno veću prednost od 13:8. U prvih 30 minuta Bahrein se pokazao kao nedorastao rival, jedino je sjajni Husain Al-Sayyad, bahreinski Ivano Balić, pokazao klasu.

U nastavku je Hrvatska igrala s pola gasa, taman toliko da rutinski privede utakmicu kraju, a Červar je dao priliku igračima koji su manje igrali do sada da uđu u ritam, da osjete loptu i da se najvažniji igrači malo odmore, piše Index.

Silnim rotacijama u napadu se izgubila protočnost i brzina, hrvatski igrači napravili su dosta tehničkih grešaka, a opuštanjem u obrani dopustili su Bahreinu da u samo pet minuta igrači Bahreina izvedu čak dva efektna cepelina. Tada se Červar ozbiljno naljutio, igrači su se malo uozbiljili, posebice odlični Martinović i Horvat te su odveli Hrvatsku na konačnih + 9.

Slabiji pristup Hrvatske u nastavku Bahrein je iskoristio koliko je mogao, smanjio je veliku razliku i uspio je izbjeći rezultatsku katastrofu koja mu je prijetila na početku utakmice.

Hrvatska u idućem kolu u subotu od 18 sati igra možda i ključnu utakmicu za četvrtfinale protiv Argentine.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Instagram/Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist