Kultura

KOPRODUKCIJA TEATRA I LJETNIH IGARA Počele čitaće probe za ‘Kafetariju’

kafetarija 1

Započele su čitaće probe za Goldonijevu ‘Kafetariju’. Nova je to predstava u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, u prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor te u režiji Paola Tišljarića koju će postaviti na Držićevoj poljani za 75. Dubrovačke ljetne igre.

kafetarija 2
Na Igrama je ‘Kafetarija’ premijerno postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani također kao predstava Kazališta Marina Držića, a na repertoaru se zadržala punih deset godina. Iako je njena radnja smještena u precizan povijesni kontekst početka 20. stoljeća u fokusu će biti aktualnost, vitalnost komedije, ironija, oštrina, manipulacija informacijama, današnji odnos prema vrlinama i manama koje autor suptilno portretira te mogućnost promišljanja o mehanizmima koji reguliraju društvenu dinamiku.
Igraju: Hrvoje Sebastijan, Marjan Nejašmić Banić, Edi Jertec, Angela Bulum, Antonio Agostini, Marija Šegvić, Srđana Šimunović, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Boris Matić, a nastupit će i članovi Plesnog studija Step ‘n Jazz Dubrovnik.

kafetarija 3

Foto: KMD/Facebook

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist