Kultura

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

kmd

Kazalište Marina Držića ostvarilo je još jednu koprodukciju u nizu, ovog puta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Riječ je opernoj drami “Madama Butterfly” koja je sinoć premijerno izvedena u Varaždinu. Redatelj i dramaturg je Marin Blažević, a dirigirao je Ivan Hut dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

-Raduje nas proširenje raznolikosti repertoara našeg kazališta, pa će naša publika imati prilike uživati u opernom naslovu, kojim obilježavamo 100 godina od smrti jednog od najslavnijih opernih kompozitora Giacoma Puccinija. Projekt nastaje u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, čime dodatno osnažujemo umjetnički i produkcijski potencijal Gradskih ustanova u kulturi -objavili su iz KMD.

O predstavi: Madama Butterfly je operna drama o ženi kojoj oduzimaju dijete. Madama Butterfly je operna drama o ženi koja si oduzima život nakon što joj oduzmu dijete. Kako uopće pristati takvu opernu dramu udaljiti od naše današnjice, odmaknuti u prošlost i otputiti na Daleki istok? Naša predstava Madame Butterfly naglašava uznemirujuću, upravo opasnu blizinu tragedije naslovnog ženskog lika. Naša Cio-Cio-San je suvremena žena. U Hrvatskoj, u Japanu, u Varaždinu, Dubrovniku, Tokiju, Nagasakiju, svugdje. Danas, oduvijek. Zar zauvijek?

Foto KMD

 

Pročitajte još

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U GALERIJI Plesni performans Zrinke Užbinec

Dulist

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Sutra nastupa prva violina Bečke filharmonije te nagrađivana violistica

Dulist

KOPRODUKCIJA TEATRA I LJETNIH IGARA Počele čitaće probe za ‘Kafetariju’

Dulist