Grad

KONFERENCIJA VOLONTIRANJE U SPORTU Franković: Volonteri su srce i duša Du Motiona

KONFERENCIJA VOLONTIRANJE U SPORTU Franković: Volonteri su srce i duša Du Motiona

Na današnjem završnom događaju EU projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima, čiji je nositelj Du Motion, odnosno Dubrovački savez športova, sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zaželjevši svima dobrodošlicu nakon dvogodišnje stanke, kada se Dubrovački polumaraton nije održao zbog pandemije.

-Ovo je događaj na koji smo jako ponosni jer je ova utrka doista podigla volontiranje na višu razinu. Tijekom godina puno je volontera nesebično pomagalo u organizaciji Du Motiona, možemo reći da su zaista srce i duša događaja. Zbog njih Du Motion nije samo sportski događaj već i puno više – zajednička energija, podrška i odnosi koji se stvaraju na tom putu. Važno je podići svijest o volontiranju zbog čega će ova gradska uprava uvijek podržavati projekte koji su posvećeni tome, a posebno vezano za edukaciju i unapređenje volontiranja u našem gradu. Ponosni smo na uspjeh Volonterskog centra Dubrovnik i sretni što vidimo toliko mladih koji su svjesni važnosti volontiranja – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

U ime organizatora sudionike konferencije pozdravio je i direktor Du Motiona Alen Bošković, dok je posebnu prezentaciju o važnosti organiziranja volontera održao Doug Thurston, direktor poznatog američkog maratona Big Sur. U projektu još sudjeluju sportske i nevladine organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske. Mladi volonteri-ambasadori, njih sedam iz svake države, u nedjelju su volontirali na ovogodišnjem izdanju Dubrovačkog polumaratona, a na konferenciji će se razmijeniti iskustva i predstaviti rezultati projekta. U pratećim panelima o volontiranju sudjeluju i predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatskog olimpijskog odbora te organizatori trkačkih manifestacija.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist