Kultura

Koncertom Naire Asatryan u Dvoru prikupljeno gotovo osam tisuća kuna za Odjel pedijatrije

U sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pijanistica Naira Asatryan u utorak tradicionalno je održala donacijski koncert u Kneževom dvoru, a ove je godine prihod od ulaznica bio namijenjen kupnji uređaja za dezinfekciju zraka za Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik. Uz prilagođeno gledalište zbog epidemioloških mjera, pijanistica i organizacija DSO-a izrazili su veliko zadovoljstvo prikupljenim iznosom od 7.890 kuna što je dostatno za kupnju spomenutog uređaja te zahvalili svima koji su se odazvali i kupili ulaznice za koncert.

Budući glazbeni svijet ove godine slavi 250. obljetnicu od rođenja Ludwiga van Beethovena, pijanistica je odlučila za ovu prigodu izvesti djela ovog velikog skladatelja. Tako je publika uz pratnju kiše mogla poslušati tri sonate: Sonatu br. 14 u cis molu Mjesečeva; Sonatu br. 8 u c-molu Patetična i Sonatu br. 2 u d-molu Oluja.

Recital Naire Asatryan na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto možemo nazvati svojevrsnom tradicijom budući su ranijih godina održani koncerti Naira za distrofičare, potom koncert namijenjen kupnji Fibroscan aparata, prije dvije godine za Odjel intezivne njege i prošle godine također za Opću bolnicu Dubrovnik.

Pročitajte još

GLAZBENO PROLJEĆE Večer glazbe Dubravka Detonija

Dulist

AEROMITING ANABEL ZANZE ‘Voljela bih da letačke egzibicije nadjačaju ratna zračna zbivanja’

Dulist

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija