Kultura

Koncert pijanista Sama Rotmana u Saloči od zrcala

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u petak 23. rujna 2022., s početkom u 20 sati, Sam Rotman, američki pijanist održat će koncert klasične glazbe u Saloči od zrcala.

Tijekom svoje bogate karijere, Rotman je održao više od 3200 koncerata u 61 državi, dok u posljednjih 20 godina održi stotinjak koncerata u sedam do devet zemalja. Na programu su skladbe Ludwiga van Beethovena čija se 250. obljetnica rođenja obilježila 2020. godine.

Posvetio je značajan dio svoga glazbenog života studiji i izvedbi Beethovenovih djela. Na nizu isključivo Beethovenovih koncerata 1970. (dvjestogodišnjica Beethovena) predstavljen je na Public Broadcasting System televiziji na istaknutom koncertu Beethovena.

Rotman nastavlja izvoditi djela Beethovena u recitalu i s orkestrom. Uz koncert, pijanist će ispričati svoje kršćansko svjedočanstvo.

Pročitajte još

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Homo theatralis – posveta Miri Mićo Muhoberac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija