Kultura

Koncert i dodjela Nagrade Ivo Dražinić uz 20 godina LAUS Akademije

laus akademija koncert

LAUS Akademija Dubrovnik na svečanom koncertu 2. rujna obilježit će dvadeset godina djelovanja, a iste će se večeri upriličiti dodjela Nagrade Ivo Dražinić.
-U dvadesetoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je mo. Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, sedmi put dodjeljuje se Nagrada koja nosi ime Iva Dražinića želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Nagradu dodjeljuju Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Ove je godine prema odluci Odbora Nagrade dobitnica hrvatska violinistica Noami Konforta. Publika će je moći čuti u Mozartovom Violinskom koncertu br. 4 u D duru – najavljuju iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Ona će, naime, nastupiti u prvom dijelu koncerta s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i pod ravnanjem Ivana Huta.

Noami Konforta
U drugom dijelu koncerta nastupitće profesori akademije, violinist Goran Končar i pijanist Bruno Vlahek te violončelist Vid Veljak. Izvest će se Beethovenov Trostruki koncert za violinu, violončelo i klavir.
Nakon koncerta održat će se predstavljanje i potpisivanje novog nosača zvuka Turbato u izvedbi Gorana Končara i Bruna Vlaheka. CD su objavile diskografska kuća Croatia Records i Prvi glas, a na njemu se nalaze nove snimke glazbe za violinu i klavir D. Šostakoviča, B. Papandopula i B. Kunca.
Ovim koncertom, a potom i recitalom pijanista Ivana Vihora 8. rujna, završit će djelovanje LAUS Akademije. -Spomenimo kako je na akademiji održano 107 majstorskih seminara, sudjelovalo je gotovo 1500 mladih glazbenika iz 45 zemalja sa svih kontinenata, održano je više od 130 koncerata, stipendirano je više od 140 učenika glazbe iz Dubrovnika, a lista međunarodno priznatih glazbenika i pedagoga koji su držali majstorske tečajeve je impresivna – navode iz DSO-a.

 

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist