Kultura

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Slika Vlaha Bukovca ‘Konavoski tkalci’ vraća se doma, u Kuću Bukovac, i to na rođendan našeg slikara, 4. srpnja! S radošću javljaju iz Muzeja i galerija Konavala.
-Zahvaljujući svijesti i pomoći zajednice iz domovine, a i iz inozemstva, ovaj Bukovčev biser sada je dio muzejske zbirke Kuće Bukovac, čime je dostupan svima nama i budućim naraštajima – navode iz Muzeja i galerija Konavala te pozivaju na proslavu rođendana Vlaha Bukovca i dolaska njegove slike, što će se održati 4. srpnja u Kući Bukovac s početkom programa u 20 sati.
O slici i akciji govorit će ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, viša kustosica Helena Puhara te kustosica Jelena Beželj, nakon čega slijedi tratimjenat uz glazbeni program za koji je zaslužna Maja Grgić.

Podsjećamo, Muzeji i galerije Konavala 20. travnja su pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci. Cilj je bio prikupiti 75.000,00 HRK do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini Konavoske tkalce vratili doma. Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci u zadnji je čas zaustavljena od prodaje izvan granica Lijepe naše te je ponuđena Muzejima i galerijama Konavala na prodaju.

Pročitajte još

Održana večer poezije posvećena Milanu Milišiću

Dulist

Arnab Bhattacharya i Rohen Bose predstavili indijsku klasičnu glazbu

Dulist

Veličanstvena večer u Dvoru uz Miloša Karadaglića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija