Crna kronika

KONAVLJANIN USRED TERORISTIČKOG NAPADA Kad se slegnu dojmovi pitat ću se kako sam se uspio izvući!

KONAVLJANIN USRED TERORISTIČKOG NAPADA Kad se slegnu dojmovi pitat ću se kako sam se uspio izvući!

U shopping centru Olympia u Munchenu danas je došlo do terorističkog napada. Prema izvještajima lokalnih medija trojica napadača otvorila su vatru, a ubijeno je, prema zasada poznatim informacijama devetero ljudi, dok je najmanje deset ozlijeđeno.
Usred horora terorističkog napada koji se dogodio u Munchinu našao se i jedan Konavljanin. Vlaho Bratoš na svom Facebook profilu podijelio je nekoliko statusa u kojem je zatražio od prijatelja da ga ne zovu, ali i podijelio svoje iskustvo.
– Čut ćete uskoro na vijestima da je bio teroristički napad u šoping centru u Münhenu. Bio sam tamo, čuo sam pucnjeve, ali je sa mnom sve uredu. Molim vas nemojte me zvati jer vam neću moći odgovarati. Stigao sam kući, ali sam u stanju šoka, pa mi treba vremena da to proradim. Podijelit ću sa vama uskoro koju snimku, ali mi treba vremena da se smirim. Hvala na razumijevanju – napisao je na Facebooku, a nedugo zatim objavio je još jedan status.
-U Munchenu je panično stanje. Samo se čuju sirene. Oni koji me bolje poznaju znaju da idem u shopping jednom ili dva puta godišnje iz nužde. Već nekoliko dana se tjeram da otiđem nešto kupiti, ali nikako se natjerati. Do jučer nisam ni znao gdje se nalazi ovaj shopping centar iako tu živim već skoro godinu dana. Eto nekako se natjeram i odem. Nakon šetanja po shopping centru uđem u trgovinu. Odjednom vidim ljude koji manično trče prema podzemnoj željeznici. Mislio sam da žure na vlak. Zatim se čuju pucnjevi. Sreća da sam bio u prizemlju u prvom dućanu do izlaza i izletio sam vani. Stajao sam neko vrijeme na parkingu i napravio par snimki. Očito je adrenalin bio jači od nagona za preživljavanjem. Bio sam zbunjen. Sjeo sam u auto i krenuo prema kući. Ispred mene se dogodila prometna nesreća. Motor se zabio u autobus. Izgledalo je strašno, ali sreća čovjeku ništa. Kako su ljudi bježali iz centra trčeći i autom zamalo je izbjegnuta još gora katastrofa. U tom trenu sam mislio da se snima film i da netko baca petarde. Tada sam shvatio što se događa i sjetio se da sam prije par minuta prošao pokraj tog mjesta.Došao sam kući malo ‘pomaknute’ glave. Kad se dojmovi slegnu i kad prespavam noć, moći ću pitati gdje sam to bio, kako sam se uspio izvući, a netko tko je prošao par minuta kasnije, a došao je sa sličnim ciljem, više nije s nama. Oduvijek sam se i pitao što radim ovdje i koji je moj stvarni cilj, a ovaj događaj je to pitanje još produbio. Zašto privlačimo neke situacije koje nam se događaju. Pitajte se svi skupa jer danas smo ovdje, a sutra nas više nema. Čuvajte se – napisao je on na Facebooku.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist