Aktualno

Konavle: Uklanja se bor u lošem stanju

Općina Konavle reagirala je na eko apel Jadranke Šimunović, voditeljice Zelenog foruma Rijeke dubrovačke upućen komunalnim službama Cavtata

za spas zdravih stabala na cavtatskoj rivi. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Voditeljica Zelenog telefona eko – fona gđa. Jadranka Šimunović iznijela je niz neistina i neprovjerenih informacija u tzv. eko apelu komunalnim službama Cavtata. Cijenimo rad gospođe Jadranke Šimunović i njenu brigu za prirodu, ali kao i prigodom prethodnih tzv. eko apela nije provjerila istinitost informacija iz navodnih poziva zabrinutih građana.

Naime, u Cavtatu nitko neće, niti namjerava posjeći brijestove i palme kako se navodi u tzv. eko apelu. Bit će uklonjen jedan bor koji je u lošem stanju i za što Općina ima dozvolu krajobraznog arhitekta i konzervatora.

Nadalje, ispred crkve sv. Nikole nikad u povijesti nisu postojala dva bora pa se nema što ni posjeći, a ako se u tzv. eko apelu misli na bor ispred samostana Gospe od Snijega ekolozi su dobro upoznati kako je on uklonjen nakon što je oštećen u nevremenu nakon čega je na njegovu mjestu posađen čempres.

Nadalje, riva u Cavtatu se ne betonira niti će se betonirati. Oko plaže Kamen mali stabla su posjećena od strane vlasnika zemljišta i na tom mjestu su posađene masline. Iznad hotela Albatros ništa nije posjećeno, a što se tiče sječe iznad hotela Croatia riječ je o redovitom godišnjem održavanju raslinja s namjerom zaštite od požara.

U sve navedeno voditeljica Zelenog telefona eko-fona gđa. Jadranka Šimunović mogla se i sama uvjeriti bilo pozivom u komunalne službe Općine Konavle ili jednostavno dolaskom u Cavtat prije no što je javno iznijela neistine – priopćenje je Općine Konavle.
 
 

Pročitajte još

NACIONALNI PARK MLJET Osigurano 800 sadnica autohtonih sorti vinove loze

Dulist

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Dulist

Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija