Županija

Znate li koje plaže jedva ‘zadovoljavaju’ za kupanje?

Znate li koje plaže jedva 'zadovoljavaju' za kupanje?

Četrnaest od 110 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u trećem ispitivanju kvalitete mora nije bilo izvrsne kakvoće.

Od ukupno 110 plaža, more na 96 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Kupalište VK Cavtat i Mlini u Župi dubrovačkoj, Ušće Ploče i Portina u Pločama, Okuklje i Prožura na Mljetu te Duboka u Slivnom. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Polače i Hotel Odisej na Mljetu, Hotel Dubrovnik President, Mali Zaton, Slađenovići i Klek.

Također, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode obavijestio je kako je tijekom trećeg redovnog ispitivanja mora na 110 županijskih plaža utvrđeno kratkotrajno onečišćenje na plaži u Kuparima.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je ispitivanje mora na plažama od 20. do 27. lipnja 2014. godine. na plaži u Kuparima u Župi dubrovačkoj 20. lipnja utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje. Obavljeno je dodatno uzorkovanje te su od 21. do 23. lipnja svakodnevno uzimani dodatni uzorci mora. Analizom dodatnih uzoraka mora za kupanje na plaži u Kuparima ustanovljeno je da je došlo do prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist