Kultura

Književni razgovor s književnicom Ivanom Bodrožić u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Književni razgovor s nagrađivanom spisateljicom, autoricom hit romana Sinovi, kćeri i Hotel Zagorje Ivanom Bodrožić održat će se u utorak, 17. kolovoza u 21:30 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Razgovor će voditi urednica i književna agentica Diana Matulić.

Ivana Bodrožić rođena je 1982. u Vukovaru, dio djetinjstva provela je u Kumrovcu, a opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara. Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike, nagrada za najbolji roman Kiklop; nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana Prix Ulysse, Kočićevo pero i druge.

Sudjelovanje u ovom književnom razgovoru je besplatno, no zbog ograničenog broja sjedećih mjesta u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, ulaznice je potrebno ranije preuzeti, što je moguće već od sutra, 13. kolovoza, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja radi od 9 do 21:30 sati.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija