Kultura

‘KNJIGA MEDITERANA’ Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavio izdavačke projekte

'KNJIGA MEDITERANA' Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavio izdavačke projekte

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavio je svoje izdavačke projekte (šest svezaka časopisa Dubrovnik i pet knjiga) na Knjizi Mediterana koja se završnih dana rujna održala u Splitu.

Na promociji su sudjelovali članovi predsjedništva Ogranka: Rina Kralj-Brassard, Jelena Obradović-Mojaš, Ivan Viđen, predsjednica Ogranka Slavica Stojan i glavni urednik časopisa Dubrovnik Davor Mojaš. Osim časopisa, koji je izazvao osobitu pozornost splitskih ljubitelja pisane riječi, s velikom pažnjom poslušani su i osvrti na knjige koje je dubrovački ogranak MH objavio do kraja kolovoza ove godine autora Aide Cvjetković o dubrovačkom pomorcu, poslovnom čovjeku i dobrotvoru Federiku Glaviću, podrijetlom s otoka Šipana, knjizi medievista Esada Kurtovića Iz dubrovačkog zaleđa, Zborniku radova posvećenom dubrovačkom krajobraznom arhitektu Brunu Šišiću, zbirci pjesama Luka Paljetka Gorka zora, te knjizi Ivanke Jemo, koja je nagrađena srebrenom plaketom Matice hrvatska na Glavnoj skupštini MH u Rijeci u lipnju 2018. Urbana matrica Dubrovnika.

Nakon predstavljanja izdanja dubrovačkog ogranka MH u palači Milesi, slijedila je promocija recentnih izdanja središnjice Matice hrvatske na kojoj se predsjednik Matice hrvatske prof. dr. sc.  Stipe Botica osvrnuo pohvalnim riječima na djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist