Aktualno

Klizalište ne vrijedi 600 tisuća kuna!

Klizalište ne vrijedi 600 tisuća kuna!

Prenosi se kriva slika o klizalištu, malo se pretjeralo s iznosom. Naime, ne znam je li to problem Grada ili čega već, no cifra od 600 tisuća kuna za klizalište nije točna. Naime, točan iznos je od 150 do 170 tisuća kuna – počinje razgovor Tomislav Čavka, jedan od organizatora klizališta koje se ove godine umjesto u Gradu, nalazi na Grudi.

Pravi razlog zašto je klizalište ove godine preseljeno u Konavle, Tomislav ne zna.
– To me stvarno čudi, pregovori su išli kroz cijelu godinu, otkad smo zatvorili klizalište za prošlu sezonu. Međutim, od gospodina Katičića stigla nam je odbijenica, te klizalište neće biti u Gradu. Navodno je slab interes, no mislim da je to zavaravanje naroda, jer je klizalište bilo itekako dobro posjećeno. Sada se nalazi na "slabijoj" lokaciji, grad je puno bolje mjesto – ističe Čavka.

Projekt se otvara u subotu u 17 sati, te Čavka ističe kako je on uspješno pokriven od strane sponzora.
– Hoće li se pojaviti još koji problem, kakve objektivne okolnosti, ne znam. No naši sponzori su nas lijepo pokrili.
Na pitanje jesu li ih uopće kontaktirali iz Grada, Čavka odgovara kako se projekt otezao.

– Grad nas je kontaktirao, mi smo poslali pismo namjene gdje smo nudili projekt klizališta, sa svim tehničkim dokumentima i papirologijom.  Jednostavno se sve odugovlačilo dok nije došlo do situacije "stani-pani", točke gdje je rečeno kako je projekt preskup i da vrijedi 600 tisuća kuna, što nije točno. Smatram da se uz kvalitetno prisustvo sponzora, to moglo završiti puno bezbolnije za Grad – naglašava.
Nema druge nego u subotu se zaputiti put Konavala za uživanje u zimskim radostima na ledu.

– Meni je samo žao što se ukinula jedna lijepa tradicija koja je bila jako posjećena, što dokazuju i događaji kao što je malonogometni stolni turnir za sv. Vlaha. Čini mi se kako se samo radi šteta time što se seli na Grudu. Kako će građani stizati do tamo? U Gradu neće biti kvalitetnih zimskih sadržaja ove zime, gubi se sadržaj. Klizalište će ovdje biti kratak period, samo do Božića, a onda ćemo ga od 1. siječnja montirati na novom području. Možda to ipak bude Grad, nadam se. Bilo bi lijepo da ta tradicija poživi na radost građanima i djeci – zaključuje Čavka.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist