Aktualno

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

prosvjed7

Albanka Klevisa Ymeri  koja je izazvala prometnu nesreću kod Dubrovnika u kojoj su poginuli brat i sestra, ostaje u pritvoru. Županijski sud u Dubrovniku ukinuo je odluku Općinskog suda koja je omogućavala njezino puštanje uz jamčevinu od 70.000 eura.

Sud je utvrdio bitne povrede kaznenog postupka te je predmet vraćen Općinskom sudu na ponovno odlučivanje. Nova odluka bit će donesena na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku.

Odluka o mogućem puštanju Ymeri izazvala je ogorčenje obitelji poginulih i širu javnost. Organizirana je peticija i miran prosvjed pod nazivom “Pravda za Katu i Stipu”. Obitelj stradalih traži pravdu za Stjepana i Katarinu Đerek, koji su poginuli u nesreći izazvanoj nepropisnim pretjecanjem Ymeri.

Ymeri je u istražnom zatvoru od 12. travnja 2024., nakon što je puštena iz bolnice zbog lakših ozljeda zadobivenih u nesreći. Iako je prvotno donesena odluka o puštanju uz jamčevinu, Županijski sud je zaključio da i dalje postoji osnova za istražni zatvor zbog mogućnosti bijega, s obzirom na to da Ymeri nije rodbinski ni poslovno vezana uz Hrvatsku. Nova odluka o pritvoru očekuje se uskoro.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

JAVLJA HZZO Od petka do ponedjeljka uputnice i recepti samo na papiru

Dulist

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist