Sport

KK Dubrovnik u Gospinom polju svladao vodeću momčad prvenstva

KK Dubrovnik u Gospinom polju svladao vodeću momčad prvenstva

U 17. kolu prve muške lige KK Dubrovnik je u neizvjesnoj utakmici pobijedio vodeću momčad prvenstva KK Dinamo Zagreb, rezultatom 75:71.

Dubrovnik je u subotu igrao bez dva igrača – Domagoja Vrkića (samoizolacija) i Kristijana Andabake (ozljeda). Iako sa skraćenom rotacijom, s odličnom igrom u obrani i podrškom s tribina KK Dubrovnik je zasluženo osvojio oba boda.

Početkom prve četvrtine gosti su pokazali smirenost u igri i poveli 7:0. Nakon time-outa igrači Dubrovnika su Dubeljovim zakucavanjem postigli prvi koš te se polako vratili utakmicu.

Na poluvrijeme se otišlo sa 6 poena zaostatka ali i s dosta grešaka i izgubljenih lopti na obje strane.

U drugom poluvremenu Dubrovnik nastavlja s odličnom igrom u obrani te na krilima domaćih igrača Vujičića (20 koševa, 9 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte) i Dubelja (23 koša, 4 skoka i 3 asistencije) se polako vraća u egal. Ulaskom Vlaha Raguža (18 koševa, 4 skoka – sve u napadu) u igru KK Dubrovnik je dobio dodatnu energiju i prijeko potrebne koševe iz drugog pokušaja, napadačkog skoka i još jaču podršku s tribina. Gosti su već početkom 4 četvrtine imali 2 igrača s 5 osobnih grešaka, i Dubrovnik je sigurno preuzimao vodstvo, koje je zamalo i izgubio krajem četvrtine, ali dobrom obranom su isforsirali grešku u napadu Dinama te nakon toga bacanjima kapetana Vodopije (10 koševa, 8 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte) osigurali pobjedu.

Dubrovnik je s ovom pobjedom trenutno na 5 mjestu na tablici (10 pobjeda, 5 poraza) iako ima 3 utakmice zaostatka. Sljedeću utakmicu igraju u Samoboru za 7 dana.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist