DuList IN

KinoKino Putuje – filmska festa za male

KinoKino Putuje – filmska festa za male

Kinematografi Dubrovnik od 20. do 23. veljače prikazuju izbor iz programa četvrtog međunarodnog filmskog festivala za djecu ‘KinoKino’ istovremeno s projekcijama u zagrebačkom kinu Europa, koje je i domaćin istome.

Program počinje u srijedu večer 20. veljače projekcijom filma ‘Stari momci’. Riječ je britanskoj romantičnoj komediji u kojoj će se svaki srednjoškolac prepoznati u zgodama i nezgodama dječaka u jednom britanskom internatu. Film u režiji Toby MacDonalda je bio i dio programa prošlogodišnjeg ZFF-a, a osvojio je i nagradu Best Film Teen Arena Program na Sarajevo film festivalu.

Pod nazivom ‘Moj prvi odlazak u kino’ krije se blok kratkometražnih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu. Riječ je o sedam pažljivo izabranih kratkometražnih animacija koji su redom dobitnici prestižnih nagrada na svjetskim festivalima, a ciljano su rađeni za najmlađi uzrast. Prva takva projekcija na programu je u četvrtak ujutro za dječje vrtiće te u subotu 23. veljače u 15 sati za obitelji. Ulaz je slobodan, a mali gledatelji će umjesto ulaznica dobiti diplome za prvi dolazak u kino.

Osnovnoškolci će moći uživati u filmskoj poslastici danskog redatelja i glumca Jonasa Elmera ‘Ja sam William’, dinamičnoj i simpatičnoj komediji o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih. Na programu je u kinu Sloboda u petak ujutro za osnovne škole te u subotu 23. veljače u 16 sati za obitelji. Film je dobitnik brojnih nagrada na svjetskim festivalima, i od struke ali i od publike.
Uputite se dakle ovu subotu popodne prema Stradunu sa svojim najmanjima, učinite đir i svratite do kina Sloboda. KinoKino vas čeka.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist