Kultura

Kazalište Marina Držića ni ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku!

Kazalište Marina Držića ni ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku!

Raznovrstan dramski repertoar u Kazalištu Marina Držića i ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku, a na rasporedu su tri izvedbe, sve s početkom u 20 sati! 25. svibnja gostuje San ljetne noći u produkciji HNK Osijek, 27. svibnja reprizno igraju Krijesnice te 28. svibnja će Alma Prica i Matija Dedić izvesti komad Simone, fragmenti.

Prije predstave će se održati i Razgovori o kazalištu s redateljicom Snježanom Banović od 19 sati.
“San ljetne noći” W. Shakespearea režirala je Tamara Damjanović, a dobro poznati dramski tekst nadahnut je grčkom mitologijom te publici jedan od najpoznatijih. Režija je prepuna komičnih obrata kojima ljubav se karikira do krajnjih granica, dramski odnosi zapetljani su unutar ljubavnih trokuta tijekom noći kada dan najduže traje, kad sve biljke dobivaju ljekovita svojstva, a nadnaravna bića se upliću u sudbine!

“Krijesnice”u režiji Paola Tišljarića prema tekstu Tene Štivičić tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme , snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Predstava “Simone, fragmenti” se temelji na djelima Drugi spol, Uspomene dobro odgojene djevojke i Snaga stvari. Samu autoricu Simone de Beauvoir igrat će prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Alma Prica, a s njom će na pozornici u dijalogu biti najbolji hrvatski jazz-pijanist i kompozitor Matija Dedić.

Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist