Županija

KARAMATIĆ PITA ŽUPANA: ‘Jeste li diplomirali mostogradnju kod prof. Radića?’

zupanijska skupstina 1

Zašto ste toliko nestrpljivi kad je u pitanju Pelješki most? Možda vas peče savjest što ste bili na toliko otvaranja gradilišta, pa i mosta, a da nije bila osigurana financijska konstrukcija ili niste imali viziju kako to financirati. Zašto pumpate negativnu atmosferu – upitao je župana Davor Penić (SDP).

– Prirodno je da sam nestrpljiv, pretpostavljam da smo svi nestrpljivi. Ja svakako jesam jer je rješenje prometne izoliranosti naše Županije Pelješki most. Ne peče me nikakva savjest jer sam uvijek sve radio da se most čim prije završi i bit ću zadovoljan bez obzira tko ga završio – odgovorio je Nikola Dobroslavić Peniću.
Ante Šendo (HSS) upitao je župana što se poduzima po pitanju zatvaranja radnih mjesta u javnim poduzećima, osvrnuvši se posebno na 46 otkaza u Hrvatskim željeznicama na području Doline Neretve te zatvaranju željezničke linije Ploče-Metković.

– Složili smo se da je nedopustivo ukidanje željezničke veze Ploče-Metković, te smo tim povodom napisali i pismo nadležnom ministarstvu, bili smo na sastancima gdje smo zastupali to stajalište, ali to nije nadležnost županije. Mi smo svoj stav iskazali javno i jasno. Učinit ćemo sve što možemo, ali ne znam kako uvjeriti ministra Hajdaša Dončića da je to vitalno pitanje Doline Neretve i naše županije – zaključio je Dobroslavić.

– Jeste li u međuvremenu uz sve vaše državničke obveze i konferencije za medije u kojima se prepirete s Vladom završili Prometni fakultet? Župan se dugo bavio mostovima pa sam promislio kako je završio Prometni fakultet, smjer mostogradnja kod profesora Radića, a potom se počeo baviti cestama pa sad mislim da je možda završio cestogradnju – upitao je župana Ivo Karamatić (SDP), koji smatra kako bi se na temu prometa trebala održati tematska sjednica.

HDZ-ov vijećnik Teo Andrić zatražio je Dobroslavićev komentar na traženje dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića o izuzimanju pomorskog dobra na području Dubrovnika, koje bi trebalo potpasti pod nadležnost Grada.

– Po sadašnjem zakonu predviđeno je da županije upravljaju pomorskim dobrom. Mislim da se to rješenje pokazalo dobrim, poglavito na području grada Dubrovnika. I državi, i Županiji, i gradu Dubrovniku smo priskrbili znatna sredstva. U novom prijedlogu zakona bilo je dvoumljena da li pomorsko dobro i raspisivanje koncesija prenijeti Gradu i vidjet ćemo kakav će biti konačan prijedlog. Mislim da je to nepotrebno, ali nije neprirodno da grad želi upravljati pomorskim dobrom – komentirao je Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist