Aktualno

KAOS U CEZIH-U Liječnici upozoravaju na opasne greške zbog pada sustava

laptop kompjutor digitalno online

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH) posljednjih mjeseci učestalo prekida s radom, što izaziva velike poteškoće za pacijente i zdravstveno osoblje, izvijestila je danas Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

Prema priopćenju, posljednja dva dana došlo je do ozbiljnih problema koji mogu biti potencijalno opasni. Članovi KoHOM-a iz cijele Hrvatske prijavili su velike poteškoće, uključujući zamjenu osobnih podataka pacijenata, što znači da se u kartonu jednog pacijenta otvaraju nalazi drugog. Također, liječnici ne mogu vidjeti popise svojih pacijenata, a neki pacijenti se vode kao da nemaju obiteljskog liječnika, iako ga imaju.

“Ovakva situacija otvara mogućnost ozbiljnih grešaka u liječenju,” upozorava KoHOM, dodajući da već pola milijuna hrvatskih pacijenata nema svog obiteljskog liječnika, što dodatno povećava rizik od grešaka u ordinacijama s izmjenjivim liječnicima.

Banner 300x250 DU 1

KoHOM apelira na zdravstvene vlasti da hitno uspostave siguran informacijski sustav kako bi obiteljski liječnici mogli nesmetano raditi, a pacijenti dobiti odgovarajuću zdravstvenu skrb na vrijeme.

Pročitajte još

DŽENITA LAZAREVIĆ Fali pomoćnika u nastavi, asistenata! Roditelji nemaju potrebnu pomoć! Gube se prava!

Ivana Mijić Vulinović

HGSS-ovci se dugo probijali do Donje Jablanice, u timu je i potražni pas Zara

Dulist

Na današnji dan poginuo je Milan Milišić, prva civilna žrtva rata u Dubrovniku

Dulist