Aktualno

KAO DA SMO U ’91.! Kako se zaštititi od ilegalnih stanara?

KAO DA SMO U '91.! Kako se zaštititi od ilegalnih stanara?

Niz godina iznajmljujem sezonski turistima, preko ljeta, dok mi preko zime apartman stoji prazan. Nemam želju iznajmljivati od listopada do travnja ili svibnja.

Međutim, nakon što sam iz medija saznao o slučaju gdje je naš sugrađanin protuzakonito ‘upao’ u stan u vlasništvu Grada Dubrovnika, zabrinuo sam se za sigurnost moje imovine. Posebno kad se zna da takvi slučajevi znaju trajati godinama. Kad vam se jednom ‘usele’ takvi novi ‘podstanari’, muku izmučite dok ih izbacite. A cijelo vrijeme je riječ o nečemu što je vaše, što pripada vama, a drugi to uzurpira. Treba naše sugrađane, koji se u sve većoj mjeri bave iznajmljivanjem te duže vrijeme imaju prazne stanove, upozoriti na ovakve slučajeve te ih, ako je moguće, uputiti što i kako poduzeti ako/kad im se to dogodi – ističe naš čitatelj s dugogodišnjim iskustvom u privatnom iznajmljivanju.

U svom obraćanju našoj redakciji svakako je potaknuo raspravu, odnosno postavio pitanja na koje vrijedi znati odgovore o kojima možete više saznati u novom broju DuLista!

Pročitajte još

PRAZNIK RADA Omastite brkove grahom, ali i kubanskom delicijom

Dulist

OBJAVLJENA SATNICA Rafale će sutra letjeti i nad Dubrovnikom!

Dulist

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist