Županija

Kakvoća mora u Kuparima izvrsna

retriver kupari 001

Iz Općine Župa dubrovačka uputili su priopćenje kako je kakvoća mora na kupalištu u Kuparima izvrsne kakvoće.

„Nakon što je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije u petak 20. lipnja utvrdio kako kvakvoća mora u Kuparima ne udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, provedena su nova ispitivanja.

Tako je već u subotu nalaz Zavoda za javno zdravstvo kakvoću mora prikazao kao ‘dobru’, dok su rezultati nedjeljnog ispitivanja potvrdili kako se radilo o kratkotrajnom i privremenom zagađenju zbog održavanja crpne stanice.

– Sukladno Ugovoru s Općinom Župa dubrovačka, djelatnici tvrtke Vodovod d.o.o. obavljali su redovno čišćenje crpne stanice Kupari, pa je za pretpostaviti da je prilikom čišćenja mali dio otpadnih voda završio u moru. Upravo za vrijeme čišćenja crpne stanice, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo uzeli su uzorak mora iz kojeg je analizom utvrđeno zagađenje. Ipak, nove analize koje su uslijedile pokazale su najviši standard kakvoće mora kako smo i očekivali – izjavio je Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka.

Rezultat ispitivanja kakvoće mora Zavoda za javno zdravstvo, Odjela za okoliš, 22.lipnja 2014. pokazao je izvresnu kakvoću mora u Kuparima.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist