Aktualno

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana?

spica stradun 24

U novom tjednu nastavlja se prevladavajuće suho, sunčano i iznadprosječno toplo razdoblje, ali u većini unutrašnjosti uz ipak svježije dane od nedjelje, koja je ponegdje čak bila vruća, pa čak i bez vrućine – mjestimice rekordno topla za listopad.

Ponedjeljak u Dalmaciji sunčano. Veći dio dana puhat će slab do umjeren vjetar s mora, ali ujutro će mjestimice biti jake bure. I na krajnjem, sunčanom jugu Hrvatske bura će postupno slabjeti te u drugom dijelu dana okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak. More stoga malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 25 i 28 °C.

U nastavku tjedna još će i u utorak u unutrašnjosti naoblaka biti promjenjiva te lokalno može pasti malo kiše. Od srijede zatim sunčanije i danju toplije, ali valja računati na to da će ujutro mjestimice biti magle, većinom u kotlinama i uz rijeke. U Dalmaciji će idućih dana biti sunčano. Na sjevernom Jadranu u utorak povremeno umjerena naoblaka, zatim sve više sunca, no prema sredini tjedna raste vjerojatnost za jutarnju maglu. Vjetar većinom slab, samo povremeno umjeren sjeverozapadni, u srijedu i četvrtak jugoistočni, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist