Aktualno

Kakva sudbina čeka Poštu na Pilama?

posta078

Zgrada poštanskog ureda na Pilama u oronulom stanju čeka potencijalnog najmoprimca.

Naime, pred tom reprezentativnom zgradom već neko vrijeme stoje natpisne table upozorenja o zabrani prolaza radi urušavanja, a parkirna mjesta već duže vrijeme stoje prazna. Neslužbeno smo saznali kako je riječ o opasnosti zbog urušavanja krovišta, ali i kako situacija ipak nije alarmatna. Budući da se uz samu zgradu znaju parkirati automobili i motocikli, natpisi su postavljeni preventivno, posebno jer slijede zimski buroviti dani.
 
Međutim, iz Središnjice Hrvatske pošte odgovorili su nam kako se “natpisne table koje se nalaze pred zgradom ne odnose na opasnost od urušavanja objekta, već padanja palminih grana, a čije je uklanjanje u postupku ugovaranja”. Doista, oko same zgrade  i postoji nekoliko stabala palme, a otpale grane uredno se uklanjaju. Međutim, dok se tek očekuje taj “postupak ugovaranja” (koji u uvjetima u našoj državi može potrajati dovijeka) pristup zgradi je ograničen. Pitali smo stoga Ured za odnose s javnošću u Središnjici Hrvatske pošte želi li uopće Hrvatska pošta uložiti u obnovu ovog za Dubrovnik i njegovu arhitekturu značajnog objekta, ili se ipak čeka odluka Uprave o eventualnoj prodaji ili dugotrajnom najmu? U Središnjici još uvijek nisu sigurni što bi sa zgradom.

– Za palaču Pile izrađuje se studija koja će pokazati koji je način aktivacije predmetne nekretnine najpovoljniji te će Hrvatska pošta nakon toga donijeti odluku o načinu aktivacije i o sanaciji – stoji u pomalo ‘hladnom’ odgovoru iz Hrvatske pošte, u kojem se na kraju ističe kako, što se samog interesa za najam ili kupovinu zgrade na Pilama tiče, “činjenica je da je interes velik”.

Više o sudbini zgrade Pošte na Pilama pročitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist