Aktualno

Kako upravljati kadrovima? Na panelu HGK ukazali na potrebu za strategijom uvoza radnika, promjene u obrazovanju…

konobar sezonci09

U sklopu Dubrovnik Expo-a 22, Hrvatska gospodarska komora organizirala je panel raspravu ‘Radna snaga budućnosti – kako upravljati kadrovima’.

Panel je urodio sa zanimljivim promišljanjima – tako je pored ostalog ukazan potencijal privlačenje potomaka hrvatskih iseljenika, s posebnim naglaskom na Južnu Ameriku, kao i hitna potreba za strategijom uvoza radnika iz trećih zemalja. Naglašene su i preporuke u cilju očuvanja postojećih zaposlenika (u smislu rješavanja stambenog prostora i još veće zaštite radnog prava) te nužne promjene u obrazovnom sustavu, navodi se u priopćenju.

Uvodno izlaganje održale su dvije znanstvenice hrvatske povratnice dr. sc. Maria Florencia Luchetti (povratnica iz Argentine) i dr. sc. Natasha Kathleen Ružić (povratnica iz Australije). Panelisti okruglog stola su bili: Jelena Pavičić, voditeljica Službe za strateško planiranje i programiranje pri Ministarstvu turizma i sporta, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Petar Mišević, savjetnik predsjednika HGK i prorektor Sveučilišta Sjever, Marina Perić Kaselj, ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti, Mato Butijer, predsjednik uprave Alfaplan Građenje d.o.o. i Josip Mikulić, direktor pravnih poslova, ALH d.d..

Skup je moderirala Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik. Dubrovnik EXPO je centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist