Grad

Kako je prošao sastanak Frankovića i volonterki sa Žarkovice?

Kako je prošao sastanak Frankovića i volonterki sa Žarkovice?

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s volonterkama Društva za zaštitu životinja Dubrovnik Anicom Sambrailo i Izabelom Peručić te gospođom Gail Lockwood.

Ovom prigodom, predsjednik Franković se zahvalio gospođi Lockwood na svemu što je do sada napravila za naš Grad te na spremnosti za financiranjem izgradnje azila za životinje.

Naime, gospođa Lockwood već dugi niz godina dolazi u Dubrovnik te pomaže Društvu za zaštitu životinja. Svojim vlastitim sredstvima omogućila je sterilizaciju velikog broja mačaka na Elafitskim otocima, a ovom prilikom je željela istaknuti kako je spremna donirati iznos od 100 000,00 eura za izgradnju azila za životinja kojim bi gospodarilo Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik i za koji bi se trebala pronaći adekvatna lokacija.

Na sastanku se razgovaralo o postojećem projektu i njegovoj lokaciji, a koju i sama gospođa Lockwood smatra neadekvatnom te je iz tog razloga izrazila spremnost za sudjelovanje u izgradnji adekvatnog azila za životinje.

Predsjednik Gradskog vijeća se složio kako je izgradnja sadašnjeg privremenog azila nepotrebna jer je puno važnije u što kraćem roku pronaći trajno riješenje za smještaj svih napuštenih životinja na području grada Dubrovnika.

  • U vezanoj vijesti pročitajte kako je tekla priča s donacijom koju je Gail Lockwood odlučila pokloniti za izgradnju azila!

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist