Sport

Kadeti Dubrovnika pobjednici Kupa regija

Kadeti Dubrovnika pobjednici Kupa regija

Još jedna medalja i uspjeh za košarkaški klub Dubrovnik. Kadeti su pobjednici Kupa regija. Završnica je ovog vikenda održana u Gospinom polju. Dubrovnik je u polufinalu svladao Brod rezultatom 108:73, a u finalu Šibenku 117:76 (31:14, 30:18, 27:23, 29:21).

Od samog početka Dubrovčani su preuzeli inicijativu. Mirne ruke u napadu, sigurno i čvrsto u obrani, došli su do 11:0, a prvu četvrtinu samouvjereno dobili 31:14, prenose iz KK Dubrovnik na svojim stranicama.

Obrana, obrana, obrana… – istaknuo je trener Darko Kunce na time outu svojim igračima. Tako je i bilo do kraja prvog poluvremena. Nastavljen je tempo iz prve četvrtine, Dubrovnik postiže 30 koševa, Šibenka 18. Rezultat na poluvremenu 61:32. Petar Miović, kapetan kadetske momčadi, izazvao je ovacije Gospinog polja. Na poluvremenu 25 poena, uz to zadnji koš prvog poluvremena bio je zakucavanje uz zvuk sirene.

Bilo je za očekivati kako će Šibenka u drugom poluvremenu krenuti na sve ili ništa, što se i pokazalo na terenu. No ipak, kadeti Dubrovnika nisu dozvolili ni osvajanje treće četvrtine (27:23).

S 33 koša prednosti ušlo se u zadnji period. Maksimalna ozbiljnost usprkos velikom vodstvu, no, momčad Darka Kunce s nestrpljenjem je čekala kraj ovog susreta za veliki trijumf u Gospinom polju. Najbolji strijelac i najbolji igrač završnice je kapetan Petar Miović, koji je skupio 54 poena u finalnoj utakmici protiv Šibenke!

Nije bilo lako, čestitam mojim momcima, svi u dali sve od sebe. I više nego uspješna godina za klub. Super je osjećaj, najviše jer sam pomogao ekipi da dignemo trofej – skromno, ali s velikim osmjehom na licu, ističe MVP Petar Miović.

Kadeti Dubrovnika pobjednici Kupa regija
Predsjednik KK Dubrovnik Božo Koprivica i najbolji strijelac završnice Petar Miović

Dubrovnik: Luka Gulan, Matija Bačić , Ivano Lučić , kapetan Petar Miović, Ivan Babić, Ivo Njire, Mateo Muhoberac, Antun Prebisalić, Leo Vrtikapa, Domagoj Bjelopera, Džan Suljević, Niko Grošeta. Trener Darko Kunce, pomoćni trener Husnija Habul. Dodajmo i to kako je kadete u ovoj sezoni vodio i trener Maro Lučić.

Šibenka: Andrija Slavica, Jure Zeljak, Ivan Vranjković, Vito Sutlović, Toni Štampalija, Aldo Božikov, Sebastijan Rakić, Lovre Tanfara, Ante Matić, Gabrijel Menđušić. Trener Zoran Huljev, pomoćni trener Miro Jurić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist