Aktualno

JURILICA ZA MALENE Najmlađi pacijenti Opće bolnice električnim autićem ići će na terapije

JURILICA ZA MALENE Najmlađi pacijenti Opće bolnice električnim autićem ići će na terapije

Danas je na Odjelu za pedijatriju u Općoj bolnici Dubrovnik bilo posebno uzbudljivo i radosno. Zahvaljujući humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać”, najmlađi pacijenti su na raspolaganje dobili dječji električni autić koji će moći koristiti za odlaske na terapije, preglede i u operacijske sale, priopćuju iz Udruge.

Predstavnicima bolnice donaciju su uručili predsjednik Udruge Ivan Soldo te Maja Andrić sa suprugom Mirkom, kao dobitnica volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu za najbolju volonterku u Republici Hrvatske.

Autić je doniran u sklopu projekta “VOZI S OSMIJEHOM – dječja radost u bolničkom okruženju”, financiranog od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”, koji humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać“ provodi s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacije dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske.

Istraživanja i iskustva u svijetu pokazuju da korištenje dječjih električnih autića za odlaske na terapije i operativne zahvate iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja. Osim toga, dječji električni autići pomažu i u razvoju dječje svijesti o prostoru, spretnosti i finih motoričkih sposobnosti kroz jednostavnu vožnju i zabavu.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist