Sport

Jugašice doprvakinje Hrvatske!

Jugašice doprvakinje Hrvatske!

U Splitu je završeno trodnevno natjecanje na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke, a najbolji sastav u državi u ovoj konkurenciji ima splitski POŠK 1937, dok su vaterpolistice ŽVK Jug postale doprvakinjama!

Naime, na kraju natjecanja tri su kluba imala isti broj bodova – po 9 su osvojili POŠK 1937, Jadran i Jug. U tom se slučaju pristupa izradi tzv. mini-tablice tri sastava, a kako su i u tom pogledu ekipe bile izjednačene odlučujuća je bila gol-razlika u utakmicama između navedenih klubova. Tu su Splićanke bile u najboljem položaju. Podsjetimo na međusobne rezultata ova tri kluba: POŠK 1937 – Jadran 12:6; POŠK 1937 – Jug 3:5 i Jug – Jadran 2:6 U takvoj mini-tablici svi imaju po 3 boda, a gol razlika je: POŠK 1937 +4, Jadran 0 i Jug 0, prenosi HVS.

Dubrovkinje su osvojile drugo mjesto, a Jadran treće, iako su oba sastava bili izjednačeni po broju bodova i gol-razlici u mini-tablici. No, u tim okolnostima se gleda onda ukupna gol-razlika, a tu je Jug bolji s razlikom +21, dok je ona Jadrana bila +10.

posljednjem 5. kolu Jadran je svladao Mladost, (9:7) u utakmici za koju se ispostavilo da je vjerojatno presudna bila prva četvrtina, neovisno tomu što je to bio ipak tek početak sraza. Naime, vodstvo jadranašica nakon prvih sedam minuta (3:0) pokazalo se za Splićanke dobitnom ili pobjedonosnom kombinacijom. Istina je da su mladostašice uprle iz sve snage ne bi li se rezultatski vratile, te su mlade Zagrepčanke smanjile početkom druge četvrtine (3:2), ali tada je slijedio još jači pritisak Jadrana. Pritisak koji je urodio s nova tri gola, povećanjem vodstva (6:2 – Tonia Tadić, Jelena Butić i Neli Janković). Treća četvrtina je bila i konačna presuda o pobjednicama. Pogocima Tadić, ali i Petre Galić, jadranašice su manje od dvije minute prije kraja treće dionice povele sa 6 golova razlike (8:2) i to je bila prednost koju Zagrepčanke više nisu mogle sustići. Došle su mladostašice minutu prije kraja na gol zaostatka (8:7 – Aurora Stipanov), ali je vjerojatno i energetska potrošnja bila prevelika, baš kao uostalom i sama spomenuta prednost s kraja treće četvrtine. Točku na i postavila je Jelena Butić novim golom (9:7), samo 12 sekundi prije kraja.

Najviše je golova za pobjednice postigla Jelena Butić (3 pogotka), dok je jedan više postigla najpreciznija kod mladostašica, Aurora Stipanov.

Zaključno, u posljednjoj utakmici Prvenstva Hrvatske, sastali su se POŠK 1937 i Jug. Dubrovkinje su pobijedile u utakmici s malo golova, 5:3. Bilo je to malo taktičko nadmudrivanje. U prvoj četvrtini bez pogodaka na obje strane, a nakon druge dionice nismo bili ništa puno bliže konačnom rješenju. Na svakoj strani po dva gola za 2:2. U takvoj konstelaciji, presudno je bila treća četvrtina u kojoj su jugašice postigle dva pogotka (Nina Jazvin i Mara Fox) za vodstvo 4:2, da bi pogodak Nike Alamat za 5:2 dvije minute prije kraja odlučio pitanje pobjednica.

Za najbolju igračicu Prvenstva Hrvatske izabrana je Lara Srhoj (POŠK 1937), dok je najbolja vratarka Lana Korać (Jug). Trofej za fair-pla pripao je Mursi iz Osijeka.

Izvor: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist