Sport

JUGAŠI VEČERAS PROTIV BRESCIE Kobešćak: ‘Vjerujem u svoje igrače’

JUGAŠI VEČERAS PROTIV BRESCIE Kobešćak: 'Vjerujem u svoje igrače'

Nakon skupine A, kako i dolikuje, slijedi grupa B u novoj sezoni Lige prvaka. Skupina u kojoj je hrvatski prvak, dubrovački Jug Adriatic osiguranje, ali i skupina koja se u jednom bitno razlikuje od one pod slovom A. Naime, u ovoj se skupini u biti momčadi bore za ‘samo’ tri mjesta koja vode na završni turnir u Beograd. Iz jasnog razloga, ovdje je Novi Beograd koji je domaćin Final 8 turnira, ima stoga zajamčeno mjesto, prenose iz HVS-a.

Doduše, neovisno tomu prvak Srbije bi s obzirom na sastav koji su stvarali prošle godine pa ga dodatno ojačali proteklog ljeta, bio u samom vrhu. O Novom Beogradu ne treba trošiti riječi. Na momčad u kojoj su od ranije Mandić, D. Pijetlović, V. i S. Rašović, Jakšić, Vlachopoulos, Perković, sada su nadodali još Granadosa i Skoumpakisa… Ferencvaros je slabiji za Martona Vamosa, ali su iz Gruža doveli možda čak i kompletnijeg igrača, Grka Stylianosa Argyropoulosa.

Marseille je zadržao kompletnu momčad iz prošle sezone, ali ju je ojačao za Amerikanca Hannesa Daubea uz Andreu De Nardija iz Nice. Nemoguće je zanemariti budimpeštanski OSC, ali i Sabadell, momčad koja je prije nekoliko dana nanijela prvi poraz Barceloneti u Primeri nakon pet i pol godina. Jedini lakši suparnik nam se čini berlinski Spandau 04. Međutim, nismo spomenuli još jednog velikana, a upravo je taj večeras gost Gruža.

Najneizvjesnija sezona Lige prvaka

Talijanski doprvak Brescia, s odličnim trenerom Alessandrom Bovom praktički bez odlazaka, ali s jednim značajnim ljetošnjim dolaskom i to igrača kojeg barem mi u Hrvatskoj, odlično poznajemo, reprezentativni ljevak Konstantin Harkov.

-Iskreno se veselim početku jedne od najneizvjesnijih sezona Lige prvaka. Već u prvom ogledu čeka nas Brescia. Odlična momčad koja je jako dobro krenula u sezonu, ali vjerujem u svoje igrače, i nadam se da ćemo uz pomoć navijača odigrati dobru utakmicu i na kraju izaći kao pobjednici – napominje Vjekoslav Kobešćak, trener Gospara.

Jedan od stožernih mu igrača, grčki reprezentativni centar Konstantin Kakaris je prisnažio.

Prva utakmica je odmah veliki test za nas. U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez nekoliko bitnih igrača, stiglo je nekoliko novih koji su se dobro uklopili i vjerujem da ćemo i ove godine biti konkurentni. Brescia je odlična momčad koja je već niz sezona u vrhu europskog vaterpola i siguran sam da je pred nama vrlo zahtjevna utakmica u kojoj će detalji odlučiti pobjednika.

Iskusni Kakaris je dobro spomenuo jedan od važnijih detalja u Jugovoj momčadi, a to je odlazak nekoliko za dubrovački sastav važnih igrača. U oštroj, nesmiljenoj europskoj konkurenciji, bit će vrlo teško nadomjestiti odlazak igrača poput primarno Argyropoulosa, Papanastasioua i Benića. S druge strane, Dubrovčani su ipak u odnosu na prošlu sezonu jači na mjestu centra. Uz Kakarisa koji im je bio jedini sidraš prošle sezone, sada imaju još jednog, solidnog Gorana Grgurevića. No, i njemu neće biti posve lagano u nadmetanju s najboljim bekovima Europe, u jakom natjecanju kakvo je Liga prvaka.

Opet, ne zaboravljamo ni čvrstu osovinu koju Kobešćakov sastav ima u liniji – vratar (Popadić) – centar (Kakaris) – branič (Žuvela) i vanjska linija (Fatović lijevo i Joković desno). Pridodajte tu još Biljaku na braniču, Lazića kao vanjskog, pa sve boljeg i nametljivijeg Kržića… ima se i jugaški sastav s čime suprotstaviti i u najboljem svjetlu predstaviti Europi.

U kojoj će to biti mjeri i na kojoj razini, možda djelomice razotkrije večerašnja prva utakmica, u Gružu protiv Brescie i u prijenosu na Sport Klubu 3. Iako, ovaj posljednji podatak je više od značaja za sve izvan Grada. Za Dubrovčane, samo jedna poruka – pođite u Gruž i poduprite Juga!

Lagan posao u Berlinu

U 1. kolu skupine A, daleko je najlakše prognozirati dvoboj u glavnom njemačkom gradu. Sve i da je stanje u Spandauu 04 idilično, gost iz Beograda je daleko jači, no postoji i dodatna otegotna okolnost. Prije tjedan dana su u Spandau 04 bili uvjereni da ove utakmice neće ni biti jer su imali čak 7 igrača zaraženih koronavirusom. Prema službenoj obavijesti iz njemačkog kluba, a koja je odaslana u eter u ponedjeljak, utakmica će se odigrati, najveći je dio igrača oporavljen. Međutim, koliko točno igrača se oporavilo i u kakvom su stanju nakon možda i tjedan dana netreniranja…

U ostalim susretima, prednost dajemo Zsoltu Vargi i njegovim ‘trupama’ iz Ferencvarosa kod Sabadella u gostima. Španjolski sastav je prošle sezone osvojio Eurokup, ali Liga prvaka i najbolji sastav Mađarske, to je već ‘druga pjesma’. Ili možda u Kataloniji spremaju ‘pušku’ Mađarima.

Solidnu neizvjesnost navješćujemo zato susretu na jugu Francuske gdje Ante Vukičević i njegov Marseille dočekuju budimpeštanski OSC. Laganu prednost dajemo Marseilleu.

Parovi i satnica 1. kola skupine B

DUBROVNIK (19.00) Jug Adriatic osiguranje – Brescia (Sport Klub 3)

SABADELL (19.00) Sabadell – Ferencvaros

BERLIN (19.30) Spandau 04 – Novi Beograd

MARSEILLE (20.00) Marseille – OSC

Izvor: HVS

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist