Sport

Jugaši večeras bez Lazića traže bodove u Budimpešti

Jugaši večeras bez Lazića traže bodove u Budimpešti

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja večeras u Budimpešti, u sklopu 4. kola Lige prvaka, igraju protiv mađarskog Ferencvarosa.
Mađari su u prva tri kola upisali pobjede protiv Sabadella (10:7 u gostima) i Mareseilla (9:8 kod kuće), dok su, u Italiji, od Brescie poraženi sa čak 8:4.
Prema pisanju HVS-a, Jugašima u posljednje vrijeme nisu baš u ugodnom sjećanju ostali susreti s Fradijem, kako Mađari tepaju svojem velikom sportskom društvu Ferencvaros. Nadalje, gostovanja u Budimpešti su uvijek i za svaku momčad u svijetu vaterpola bila iznimno zahtjevna i teška.
– To vrijedi i za nas. Imamo u posljednjih nekoliko godina negativan omjer s Ferencvarosem, ali ostajem pri onomu što sam tvrdio i prošli tjedan, uoči gostovanja u Beogradu. Nama su ključne kasnije uzastopne utakmice protiv Sabadella, Spandaua i OSC-a. To su susreti u kojima imamo imperativ osvajanja bodova – govori Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.
Jasno, to ne znači da Dubrovčani smireno ili s bijelom zastavom dolaze u Budimpeštu. Tako ova momčad ne ide nikome u goste, ali su svjesni i s kim imaju posla.
– Dvojica naših bivših igrača, Argyropoulos i Merkulov, međutim meni jako dobar Erik Molnar, pa Vigvari, Jansik, vratar Vogel… Sve odreda mađarski reprezentativci, srebrni iz Splita, s Europskog prvenstva na kojem su sjajno igrali, a upravo pod vodstvom Zsolta Varge koji je i preslikao igru Ferencvarosa u reprezentaciju. Brzi, pokretljivi, stalne i česte izmjene pozicija gdje isti igrači igraju i beka i vanjskog, na desnoj i lijevoj strani. I da… još nisam spomenuo zamislite koga, Denesa Vargu! To im je još uvijek najbolji igra – ističe dalje Kobešćak.
No, Jugašima nedostaje jedan bitan igrač.
– Oslabljeni smo za Franka Lazića. Gripa je ušla u naše redove, nadam se samo da će na tome i završiti. Izostanak Lazića je za nas velik udarac jer se radi o igraču iz prve sedmorke – napominje trener Dubrovčana, Vjeko Kobešćak.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist