Sport

Jugaši uvjerljivo u četvrtfinale Eurolige

Jugaši uvjerljivo u četvrtfinale Eurolige

Vaterpolisti Jug Croatia Osiguranja upisali su još jednu uvjerljivu pobjedu 17:7 (po četvrtinama 4:1, 5:2, 5:2, 3:2) u dvoboju osmine finala europske Lige prvaka protiv nizozemskog Schuurmana večeras u Gružu.

Miho Bošković bio je najefikasniji Jugaš s pet postignutih golova. Po dva su dodali Janović, Joković i Dobnud, a po jedan Ivanković, Bušlje, Bautović, Ivović i Goreta. Nižić je na vratima upisao četiri obrane.

U redovima trenera Zena Reutena dvaput je precizan bio Thomas Lucas, dok su po jedan gol dodali Yoran Frauenfelder, Thomas De Haan, Peter Siewers, Lars Reuten i Lars Gottemaker. Vratar Robert Beskers zaustavio je 11 pokušaja Jugaša.

Opet je kod Jugaša loše realiziran igrač više. Boljke koja ih prati čitavu sezonu nisu se mogli riješiti ni protiv potpuno inferiornog protivnika, jer su iskoristili svega dvije prilike od njih devet. S druge strane, Nizozemci na sasvim solidnih 50 posto (6 golova iz 12 prilika). Jug je zato iskoristio sva četiri dosuđena peterca.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka u Rimu. Prva utakmica na rasporedu je 17. travnja, a uzvrat 1. svibnja. Pobjednici će se plasirati na Final Four, koji se ove godine održava 31. svibnja i 1. lipnja u Beogradu.

Pročitajte još

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist

ŠTO JE NJEMU 5 KILOMETARA!? Nevio Krešić neizostavni sudionik Du Motiona

Dulist