Sport

JUGAŠI SUTRA PROTIV BARCELONETE Kobešćak ‘Ova utakmica bit će pravi test naše snage’

JUGAŠI SUTRA PROTIV BARCELONETE Kobešćak 'Ova utakmica bit će pravi test naše snage'

Sutra nas čeka jedan težak posao protiv fantastičnog protivnika, momčadi koja je posljednje dvije sezone bila treća i četvrta u natjecanju Lige prvaka i neskriveno napada prvo mjesto – rekao je ovog četvrtka na konferenciji za medije ususret utakmici drugog kola Lige prvaka protiv Barcelonete trener VK Jug AO Vjekoslav Kobešćak. Naglasio je kako je ova utakmica pravi test snage za Jugaše, da nije odlučujuća, ali da je jako važna.

-Iza nas je tjedan u kojem smo već odigrali nekoliko utakmica na Kupu Hrvatske. Na tom turniru pružili smo priliku mnogim mladim igračima, želimo da ih bude još više uključeno. Pokazali smo put kojim će ovaj klub što se tiče struke ići – rekao je Kobešćak te prokomentirao očekivanja protiv španjolske momčadi.

-Čini mi se da je Barceloneta nakon dvije sezone u kojima je napadala naslov Prvaka Europe, odlučila proširiti broj kvalitetnih igrača, iako im je i prije momčad bila izuzetno dobra i imala širinu. Doveli su tri igrača, a ove je sezone bilo premalo utakmica da bismo ih mogli analizirati. I mi smo imali kraću pripremu za ovu utakmicu nego inače zbog obveza. S dolaskom više centara Barceloneta je više orijentirana na igru, bekovski su se pojačali, malo su se usporili. Uvijek nam je stvaralo problem sa španjoslim klubovima brzina koju Španjolci u vodi imaju i koju je teško pratiti. Nadam se da smo se i mi malo ubrzali, do sada sam zadovoljan našom igrom. Obrana, tranzicija i raznovrsnost u napadu nam je dobra, ali još nismo imali test kao što je Barceloneta – rekao je trener Kobešćak.

Jugov bek Paulo Obradović  naglasio je kako je Barceloneta pravi test za Jugaše, ozbiljna momčad koja je otvoreno krenula na naslov Prvaka Europe.

-Doveli su nove igrače, bit će to izuzetno teška utakmica. Ali, ne bojimo se nikoga, igramo kod kuće u Gružu. Respektiramo Barcelonetu, ali ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz – istaknuo je Obradović.

Utakmica VK Jug AO i Barcelonete igra se ovog petka na bazenu u Gružu s početkom u 19 sati.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist